12.7 C
Apeldoorn
zondag 14 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Uit het juiste hout gesneden

HOUTEN  – Kvisten is een uniek armatuur waarbij met vele kleine stappen een grote sprong naar nieuwe, duurzame oplossingen wordt gemaakt. Met een houten armatuurbehuizing en goed doordachte details in het geheel, biedt het een visueel nette en natuurlijke uitstraling.

“In eerste instantie was ons doel een armatuur te creëren met een lage CO2-uitstoot en een minimale klimaatvoetafdruk. In de loop van het proces hebben we elk detail in zowel het proces als het armatuur in twijfel getrokken en toen we klaar waren hadden we alles vanaf de grond opnieuw geëvalueerd”, zegt Cecilia Niva, Product and Application Manager bij Fagerhult.  Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele verlichtingssystemen voor openbare ruimtes als kantoren, scholen, winkels, industrie én voor de zorg- en recreatiesector

Het resultaat is Kvisten: een armatuur dat zowel innovatief als traditioneel is, opgebouwd uit 77 procent gerecycleerde of hernieuwbare materialen. De armatuurbehuizing is volledig van hout: grenen multiplex en berkenfineer, en er zijn geen schroeven of andere bevestigingsmiddelen gebruikt. “Ons doel is dat al onze producten voor 2030 voor minstens 80 procent uit hernieuwbare en gerecyclede materialen bestaan. Kvisten wordt gemaakt van gecertificeerd hout uit duurzame bosbouw en de reflectoren worden hergebruikt uit televisietoestellen. Dit is een grote stap in de goede richting”, vervolgt Cecilia Niva.

 

Om de impact van Kvisten op het klimaat nog meer te beperken kan hij worden uitgerust met Organic Response, een draadloos plug-and-play systeem voor lichtregeling. Dit zorgt voor precies de juiste hoeveelheid licht – en bespaart tegelijkertijd energie – op basis van waar en wanneer mensen aanwezig zijn. Zelfs de verpakking is gemaakt van recyclebare materialen en is volledig vrij van EPS en plastic, en als geheel biedt Kvisten zowel een lagere milieu-impact als de mogelijkheid voor meer circulaire processen.

“Het werd duidelijk dat wanneer veel mensen met verschillende expertise worden uitgedaagd om op nieuwe manieren te denken, er echt grote dingen kunnen gebeuren, zegt Benno Dijkhuis, managing director van Fagerhult Benelux. Veel kleine veranderingen maken samen een enorm verschil voor het resultaat. Het werk met Kvisten heeft ons kennis, ervaring en inspiratie opgeleverd – en optimisme – die we meenemen naar toekomstige projecten.”

 

Meer informatie:

www.fagerhult.nl

 

 

 

Over Fagerhult

 

.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X