17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Drievoudige plus in efficiëntie

LUGO (ES) – Houtverwerkingsbedrijf Maderas Besteiro heeft zijn opslagcapaciteit uitgebreid met stellingsystemen van OHRA: Draagarmstellingen maken de efficiënte opslag mogelijk van hout met een lengte tot 13,5 meter, klantspecifieke palletstellingen met maximaal vijftien opslagniveaus bieden voldoende ruimte voor het uitgebreide assortiment van High Pressure Laminates (HPL). Vergeleken met de oorspronkelijke vloeropslag en verouderde stellingen heeft Maderas Besteiro de opslagcapaciteit met 20 procent kunnen verhogen in dezelfde opslagruimte, de logistieke processen met 30 procent kunnen versnellen en de schade aan opgeslagen goederen met 70 procent kunnen beperken.

 

Sinds het bedrijf Maderas Besteiro, opgericht in 1930, in 1970 verhuisde naar de locatie in Lugo, in het noordwesten van Spanje, zijn het magazijn en de productie voortdurend uitgebreid. Tegenwoordig worden hier de meest uiteenlopende producten van hout vervaardigd: van planken, vloeren en deuren tot keukens, gevelbekleding en houten constructies voor energiezuinige huizen. Daarbij worden de modernste houtbewerkingsmachines gebruikt.

 

Tijdrovend opslagsysteem

Om ook op opslaggebied efficiency te realiseren en opslagcapaciteit te vergroten, breidde Maderas Besteiro een bestaand magazijn uit. Hier wordt een grote verscheidenheid aan houtproducten opgeslagen op Euro-pallets, als platen van 3.660 x 2.100 millimeter of in de vorm van 13.500 mm lange balken. Voorheen werden de goederen op de vloer of in stellingen opgeslagen. De toegang tot de afzonderlijke goederen was omslachtig en tijdrovend; bovendien werden de houten producten herhaaldelijk beschadigd tijdens de behandeling. In het algemeen voldeed de opslagruimte niet langer aan de eisen van Maderas Besteiro voor een efficiënte goederenstroom.

 

Stellingen voor snelle toegang

OHRA installeerde daarom verschillende stellingsystemen in de opslagruimte: Daartoe behoren draagarmstellingen, waarvan de 1.300 millimeter lange armen elk een draagvermogen van 750 kilogram hebben; het hoogste opslagniveau is 5 meter. Hier worden vooral platen opgeslagen die een hoge omloopsnelheid hebben en dienovereenkomstig snel moeten worden gepickt. Omdat in het HPL-platengebied een groot aantal verschillende artikelen moest worden ondergebracht, die worden opgeslagen op speciale pallets van 3050 x 1.300 millimeter, is hier een palletstelling gebruikt: Met een lengte van ongeveer tien meter en een hoogte van ongeveer 6 meter heeft het 15 opslagniveaus. Hierdoor ontstaat een groot aantal opslagniveaus, waardoor artikelspecifieke opslag per liggerpaar mogelijk is en de goederen dus snel toegankelijk zijn.

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X