12.7 C
Apeldoorn
zaterdag 13 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Trendy houtsoorten

Ook in natuurlijk hout zijn duidelijke trends waarneembaar. Zo is momenteel de Noten kleur ongekend populair voor buiten en binnen. Noten zelf is een uiterst prijzige houtsoort, maar vooral de warme bruine kleur spreekt architecten en consumenten momenteel erg aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan thermisch gemodificeerd Frakė, – Ayous of naturel Cambara voor de gevelbekleding, Sapeli Mahonie geveltimmerwerk met semi transparante behandeling, Cumaru hardhouten terrassen en Notenfineer wandpanelen of thermo Radiata Pine plafond bekleding voor binnen.

Waarschijnlijk ook door de prijsstelling zijn Eiken en Ceder iets minder trendy momenteel. Met uitzondering van de ge’Funda’liseerde Eiken visgraatvloer en binnendeuren met Eiken toplaag.

Naast het Notenbruin is juist heel licht hout ook populair. Denk hierbij aan Essen voor binnen of Accoya voor buiten. Bij de lichte houtsoorten is de juiste behandeling wel cruciaal. Zonder de juiste bescherming vergelen lichte houtsoorten binnen en vergrijzen ze niet mooi en egaal buiten.

Robbert Jan Dekker

Trotse eigenaar Dekker Hout

- Advertisement -

Laatste nieuws

X