20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Het draait om partnerschap

DORDRECHT –  Leden van de Global Flooring Alliance (GFA) zijn deze zomer bijeen gekomen om de internationale  marktsituatie van de vloerindustrie door te spreken. Conclusie: hoge inflatie, stijgende energie- en transportkosten en de oorlog in Oekraïne zetten druk op de marges wereldwijd.

 

Desondanks rapporteren de  GFA-leden nog steeds een positieve omzetgroei en winst. Maar de marges staan ​​onder druk. Ze concluderen dan ook dat prijsverhogingen nodig zijn vanwege al deze kosten. Voorzichtigheid is echter geboden, aangezien de klant aan het eind de rekening moet betalen. En de vraag is dan of hij daartoe wel bereid is en of hij dat wel kan. De markt moet niet ‘op slot’ door ondoordachte prijsstijgingen.

Daarnaast zetten lange levertijden en beschikbaarheid van producten druk op de markt. De leden van de GFA zijn dan ook voorzichtig met precieze voorspellingen voor de tweede helft van 2022. Ze verwachten een vertraging en mogelijk een daling van de verkoop in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

 

Partnerschap

 

GFA ziet partnerschap als de sleutel om de huidige uitdagingen van de markt het hoofd te bieden. “Onderhoud een goede relatie met leverancier en klant en deel

de pijn. Werk verstandig en doordacht samen. Wissel niet zomaar van leverancier. Het

Het is nu vooral belangrijk om partnerschap te zoeken en in de praktijk te brengen.

Een positieve marktbenadering die op deze manier wordt toegepast, haalt de angel uit de bedreigingen van vandaag”, zegt GFA-voorzitter Einar Gottskalksson. “De enorme inflatie en kostenstijgingen wereldwijd en de onvoorspelbaarheid van levertijden vragen om een ​​verstandige samenwerking met leveranciers en klanten.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X