5.1 C
Apeldoorn
woensdag 24 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Timmerfabriek De Grebbe viert honderdjarig jubileum

RHENEN – Timmerfabriek De Grebbe, al sinds 1923 een toonbeeld van vakmanschap en maatwerk, viert met trots haar 100-jarig bestaan. Als familiebedrijf met diepe wortels in de houtindustrie heeft De Grebbe de tand des tijds doorstaan en blijft het koploper op het gebied van het produceren van kozijnen, ramen, deuren en exclusief maatwerk.

“Het grote verschil met vroeger is dat alles inmiddels geautomatiseerd is,” zegt vader Koos van de Zandschulp, terwijl hij samen met zijn zoons Johan en Herbert, de huidige eigenaren, terugblikt op een eeuw van De Grebbe. Op 15-jarige leeftijd begon Koos zijn carrière bij de timmerfabriek, niet wetende dat hij 60 jaar later zijn jubileum zou vieren.

(vlnr) Johan, vader Koos en Herbert van de Zandschulp.

Automatisering

In de achterliggende jaren heeft De Grebbe een indrukwekkende transformatie ondergaan. Eerder werden alle berekeningen met de hand gemaakt, balken handmatig gemeten en houtdelen met zorg samengesteld, wat veel tijd in beslag nam. Tegenwoordig is dit proces volledig geautomatiseerd, met geavanceerde machines en slimme software die de efficiëntie en precisie garanderen. Het kantoor is gegroeid en huisvest steeds meer medewerkers die bijdragen aan de voortdurende innovatie.

Kempisch kozijn

De Grebbe ontwikkelt voortdurend slimmere en betere methoden. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologieën en geavanceerde machines waarmee verschillende onderdelen en stijlen zonder kwaliteitsverlies kunnen worden gefreesd. Het bedrijf heeft ook nieuwe stijlen en producten geïntroduceerd, zoals het Kempisch kozijn. Een unieke combinatie van Belgische stijl en Nederlands vakmanschap.

Duurzaam en milieubewust

Bij De Grebbe ligt de focus niet alleen op hoogwaardige materialen, maar ook op duurzaamheid en milieubewustzijn. Het bedrijf gebruikt onder andere hout uit duurzaam beheerde bossen en wil op die manier bijdragen aan verantwoord bosbeheer en behoud van biodiversiteit. Daarnaast streeft het naar duurzame relaties met klanten en leveranciers.

Naast het gebruik van natuurlijke materialen, maakt De Grebbe efficiënt gebruik van energie en grondstoffen, met onder andere een warmtepomp en de zevenhonderd zonnepanelen op het pand. De Grebbe is gecertificeerd voor KOMO, het kwaliteitskeurmerk in de bouw, en FSC voor verantwoord bosbeheer.

Vooruitkijken

Al 100 jaar heeft De Grebbe ervaring in het creëren van prachtig, exclusief en hoogwaardig houtwerk voor kozijnen, deuren en maatwerk. Met een team van 25 vakmannen staat vakmanschap centraal en biedt het uitstekende service aan haar klanten. Dankzij het personeel, maar ook dankzij de klanten kan De Grebbe dit jubileum vieren. Timmerfabriek De Grebbe kijkt niet alleen terug op een rijke geschiedenis, maar kijkt ook vol enthousiasme uit naar de volgende 100 jaar, waarin het bedrijf zich zal blijven inzetten voor vakmanschap, innovatie en duurzaamheid in de houtindustrie

- Advertisement -

Laatste nieuws

X