20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Holtrop & Jansma genomineerd voor OOM Award

HAZERSWOUDE-DORP – Holtrop & Jansma uit Dokkum is genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Holtrop & Jansma zijn ook Veenstra Mechanisatie uit Bakkeveen en Douna Machinery uit Leeuwarden genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Noord-Nederland op 21 september.

“Voor een technisch bedrijf als het onze is opleiden enorm belangrijk”, zegt Seerd Tuinstra, directeur van Holtrop & Jansma. “We willen heel graag dat de jonge mensen die nu op school zitten straks onze medewerkers van de toekomst zijn. Van opleiden word ik ook echt vrolijk. Ik zie de jongens en meiden initiatief nemen, met ideeën aankloppen. Dan ga ik gewoon blij naar huis.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X