12.7 C
Apeldoorn
zondag 14 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Medal of Excellence voor HMC-student

AMSTERDAM – Na twee overwinningen op nationaal niveau tijdens Skills the Finals wordt HMC-student Koen van Ast in een sterk internationaal deelnemersveld knap vijfde van Europa én wint hij een Medal of Excellence voor zijn excellente prestatie.

Van 5 tot en met 9 september vond de achtste editie van de EuroSkills-wedstrijd, de Europese Kampioenschappen voor het middelbaar beroepsonderwijs, plaats. EuroSkills werd dit jaar gehouden in Gdańsk, Polen. Het event wordt om de twee jaar georganiseerd door WorldSkills Europe samen met 32 lidstaten. Het brengt honderden jonge professionals uit landen in heel Europa samen om te strijden voor de kans om de ‘Beste van Europa’ te worden in hun vakgebied. EuroSkills Gdańsk 2023 verwelkomde zo’n 600 geschoolde jonge professionals onder de 25 jaar uit 32 landen om deel te nemen aan wedstrijden en demonstraties in 43 verschillende vakgebieden en beroepen. Er kwamen zo’n 100.000 bezoekers uit heel Polen en daarbuiten.

 

Kwalificatie

Van Ast had begin dit jaar voor de tweede keer de nationale titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ gewonnen tijdens Skills the Finals, onderdeel van WorldSkills Netherlands. Hiermee had hij zich gekwalificeerd voor een plek bij EuroSkills. In drie wedstrijddagen is hij aan de slag gegaan met de wedstrijdopdracht; het maken van een kastje. Uiteraard voorzien van de hoogste eisen aangezien het hier om de beste jong professionals van Europa gaat. Van Ast had hierbij concurrentie van  dertien andere deelnemers uit Europa.

Hout- en Meubileringscollege

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X