14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Franse bossen omarmen FSC

Meer

UTRECHT – Frankrijk staat niet meteen bekend als ‘FSC-land’, maar sinds de goedkeuring van de nationale Franse FSC-standaard in 2017 is het oppervlak FSC-bossen in Frankrijk verviervoudigd naar meer dan 90.000 hectare.

Dit heeft vooral geleid tot een groeiende beschikbaarheid van FSC-gecertificeerd Frans eiken, toepasbaar voor bijvoorbeeld vloeren en meubels. “Het aanbod is er, belangrijk is nu om daar meer bekendheid aan te geven”, aldus FSC Nederland in de nieuwsbrief van afgelopen week.

Het FSC-kantoor in Frankrijk is intensief bezig om niet alleen de boseigenaren te informeren over de mogelijkheden die FSC-certificering biedt, maar ook de zagerijen. Die inspanning betaalt zich uit, ook daar is een groeiende belangstelling voor FSC-certificering, aldus FSC Nederland.
Ondanks de stijging van het aantal FSC-hectares zien de Franse FSC-collega’s ook een flinke uitdaging: de doorgroei van het aantal FSC-gecertificeerde bossen in de komende jaren hangt af van de vraag naar met name Frans eiken. Ze constateren dat daar nog een brug te slaan is, omdat inkopers en houthandelaren nou eenmaal niet gewend zijn dat die houtsoort prima beschikbaar is met een FSC-certificaat.

Meer informatie: Patrick Baraize, FSC Frankrijk, telefoon: +33 (0)6 75 59 67 76, e-mail: p.baraize@fr.fsc.org.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X