13 C
Apeldoorn
maandag 17 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Fijnstof tijdens de nabewerking

DOKKUM – Holtrop & Jansma, specialist in industriële luchttechniek, heeft de bestaande schuurtafel doorontwikkeld. Het nieuwe product biedt grote voordelen, onder meer tijdens de nabewerking.

De eisen aan de afwerking van producten worden steeds hoger. Ook bij producten waarvan de nabewerking niet of nauwelijks te automatiseren is. Tijdens dit proces komt niet zelden veel stof vrij wat moeilijk te voorkomen of weg te nemen is.

Meestal werd een schuurtafel aangesloten op een centrale afzuiging, met als gevolg dat er weinig capaciteit over bleef voor andere bewerkingsmachines. Of het was vanwege de geluidsoverlast niet mogelijk een grotere ingebouwde ventilator te plaatsen. Om een werkblad van bijvoorbeeld 2,5 meter goed af te zuigen, is al snel een capaciteit van circa 4.000 kubieke meter per uur. Ter vergelijking: voor een beetje CNC-machine is een capaciteit van circa 5.000 kuub per uur noodzakelijk.

De schuurtafels van Holtrop & Jansma zijn voorzien van een retourplenum, een soort omgekeerde afzuigkap, die zorgt voor een downforce richting het werkblad. In combinatie met de verhoogde afzuigcapaciteit in het werkblad, zorgt dit ervoor dat fijnstof vele malen efficiënter wordt afgezogen, zonder meer geluid te produceren. Daarnaast is de schuurtafel te voorzien van opties waaronder een ingebouwd hoog vacuümsysteem ten behoeve van handgereedschap, persluchtaansluitingen, LED-verlichting, ingebouwde randafzuiging en een mobiel onderstel.

Nadere informatie:
Holtrop & Jansma
Telefoon: 0519 – 329 100
www.holtrop-jansma.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X