20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Trends voor het terras

HOORN – Terrassen en balkons worden steeds meer zomerse woon- en eetkamers en ook restaurants en hotels hechten steeds meer waarde aan een uitnodigende, stijlvolle buitenruimte. Naast duurzaamheid ligt de nadruk bij buitenruimtes vooral op gezelligheid. MOSO ontwikkelde in dit kader duurzame bamboe terrasplanken in een klassiek Hongaarse punt patroon.

De nieuwe visgraatplanken uit deze collectie hebben een glad oppervlak, dat in de fabriek met Woca-olie wordt behandeld. Bovendien zijn de planken duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, beschermd als ze worden door het Thermo-Density productieproces. Dit proces zorgt tevens voor het robuuste uiterlijk.

De hoge stabiliteit van het materiaal Bamboo X-treme maakte de ontwikkeling van de nieuwe terrasplank met Hongaarse punt mogelijk. De plank heeft een breedte van 137 millimeter, is 20 millimeter dik en heeft een lengte van 566 millimeter. Elke plank krijgt in de fabriek een hoek van 45 graden met velling aan beide uiteinden. Om het terras in visgraatmotief perfect te kunnen installeren, levert MOSO een montagehulp: precies passende hoeken zorgen voor de juiste uitlijning van de planken tijdens de montage, die dankzij het asymmetrische clipsysteem niet zichtbaar vastgeschroefd hoeven te worden.

Sinds de marktintroductie in 2009 is meer dan 5 miljoen vierkante meter MOSO Bamboo X-treme terras en gevel geïnstalleerd in zowel grote commerciële projecten als in particuliere tuinen; dat zijn meer dan zevenhonderd voetbalvelden.

Nadere informatie:
MOSO International
Telefoon: 0229 – 265 732
www.moso-bamboo.com/nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X