12.7 C
Apeldoorn
zondag 14 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Europese set van symbolen voor communicatie over bosbranden

Meer

DELFT – In de afgelopen zomers zijn we in Europa bekend geraakt met hevige bosbranden. Een Europese set van symbolen om kritische informatie te communiceren, is een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van bosbranden. Belanghebbende partijen worden uitgenodigd om mee te praten over afspraken voor deze symbolen.

De set van symbolen gaat onder andere over de karaktereigenschappen van de getroffen regio, ontwikkeling van het vuur en interventiemaatregelen. Het brondocument voor deze symbolenset komt van de Franse en Italiaanse brandweer. Deze kennis wordt nu verder vastgelegd in een Europese norm. De norm is een kennisdocument en ondersteunt ook de Europese samenwerking in de bestrijding van bosbranden.

CEN Workshop Agreement

Er is gekozen voor een CEN Workshop Agreement (CWA) waarmee binnen een jaar een norm kan worden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat belanghebbende partijen snel tot gedragen afspraken kunnen komen waarmee zij aan de slag kunnen.
Deelname staat open voor alle Europese belanghebbenden. Onder meer Griekse experts op het gebied van geo-informatica, het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en vertegenwoordigers van de Duitse Brandweer hebben zich aangemeld voor deelname.
Belanghebbenden kunnen zich voor deelname aan deze CWA aanmelden bij het normalisatie instituut in Roemenië. Ze kunnen het concept inzien en hierop reageren via de website van CEN: ‘CEN Workshop Agreement on ‘Management of forest fire incidents – SITAC-based symbology’. De kick-off bijeenkomst is op 16 februari 2022.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Thamar Zijlstra, consultant normontwikkeling, telefoon 015 2 690 154 of e-mail mm@nen.nl.
Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Biodiversiteit’ houdt zich bezig met internationale afspraken op het gebied van biodiversiteit. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mm@nen.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X