22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

PEFC Jaarbijeenkomst over EUDR en bomen

DRIEBERGEN – De jaarbijeenkomst van PEFC, dit jaar op dinsdagmiddag 10 oktober, heeft twee thema’s: EUDR en bomen buiten het bos. EUDR heeft betrekking op de nieuwe regelgeving die de Europese Unie uitrolt over de houtsector. Het tweede thema verwijst naar de mogelijkheid om ook bomen buiten het bos te certificeren.

De PEFC Jaarbijeenkomst vindt plaats op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. De gastheer van de middag is Maarten Willemen, voorzitter van PEFC Nederland. Tijdens deze bijeenkomst zullen de Bomen Buiten het Bos centraal staan. Nederland herbergt een indrukwekkend aantal van ongeveer 340 miljoen bomen, waarvan maar liefst 180 miljoen zich buiten de bosgebieden bevinden, verspreid over steden, dorpen, langs akkers en weilanden, in singels en bij erfgrenzen. Gedurende de middag zullen diverse sprekers presenteren vanuit een ieders specialisatie en achtergrond over bomen, en toehoorders krijgen uitleg over de PEFC-certificering van Bomen Buiten het Bos. Erik Bakker, contractbeheerder Groen bij de Gemeente Zwolle, Hans Gierveld, adjunct rentmeester van Landgoed Twickel en Marten de Groot, National Secretary van PEFC Nederland zullen het thema vanuit verschillende invalshoeken belichten. Zowel de Gemeente Zwolle als Landgoed Twickel zijn zich aan het voorbereiden om het PEFC-certificaat voor Bomen Buiten het Bos te behalen.

PEFC & EUDR

Sinds 29 juni is de EUDR (EU Deforestation Regulation) in werking. Houtbedrijven moeten uiterlijk 30 december 2024 voldoen aan de wetgeving. Maja Drça van PEFC International is actief betrokken bij een belangrijke werkgroep die verantwoordelijk is voor de implementatie van deze wetgeving, met speciale aandacht voor kleine boseigenaren en kleine bedrijven. Daarnaast is ervoor gezorgd dat de Chain of Custody Guidance (richtlijn) van PEFC in lijn is met de verwachtingen van de Europese Unie. Deze PEFC-richtlijn geeft uitleg en verduidelijking over de Chain of Custody standaard. Tijdens de middag vertelt Drça meer over PEFC en de EUDR en  wat de EUDR betekent voor PEFC-gecertificeerde bedrijven (Engelstalig).

Aanmelden

De jaarlijkse bijeenkomst van PEFC Nederland is op dinsdagmiddag 10 oktober van14.00– 17.00 uur (registratie vanaf 13.30), met na afloop een netwerkborrel. De locatie is centraal in het land op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg. Aanmelden kan via e-mail, info@pefc.nl, of telefonisch 030 693 0040.

Bereikbaarheid

Sparrendaal in Driebergen (Hoofdstraat 89, 3971 KE) is goed bereikbaar met OV en <5 minuten van de snelweg af. Gratis parkeren is mogelijk in de nabijgelegen Bosstraat (navigatie instellen op: Bosstraat 11, Driebergen-Rijsenburg).

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X