22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Nieuwe voorzitter ATIBT

PARIJS – De Algemene Ledenvergadering van de International Tropical Timber Technical Association (ATIBT) heeft op 28 januari jongstleden de verkiezing van de Raad van Bestuur bevestigd waarmee Françoise Van de Ven officieel verkozen is tot voorzitter van de vereniging. Françoise Van de Ven volgt Olman Serrano op voor een termijn van 2 jaar.

“Het team van ATIBT, dat momenteel het nieuwe werkprogramma voorbereidt, is zeer verheugd met de komst van Françoise Van de Ven. Haar aanstelling is van groot belang voor de internationale ontwikkeling van ATIBT”, zegt Benoît Jobbé-Duval, directeur-generaal van ATIBT.

Al meer dan 70 jaar zet de ATIBT zich in voor duurzame, ethische en legale handel in tropisch hout als natuurlijke en hernieuwbare grondstof. Dit doet de organisatie door te strijden voor een duurzaam beheer van tropische bossen alsook door een gezonde economie te stimuleren waarmee sociale ontwikkeling wordt bevorderd.

Van de Ven is 64 jaar, spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels en beschikt over een gedegen kennis van de Vereniging en de uitdagingen die in de sector spelen, aangezien zij het grootste deel van haar professionele carrière voor de tropisch-houtsector heeft gewerkt. Zo is zij onder meer werkzaam geweest voor de particuliere sector in België en de Democratische Republiek Congo, als secretaris-generaal van de Fédération des Industriels du Bois (FIB), eveneens in de DRC, en als algemeen vertegenwoordiger van de Union des Forestiers et Industriels du Bois in Gabon (UFIGA). Van de Ven zal het voorzitterschap van de vereniging op zich nemen tot de volgende verkiezingen in 2024.

Symbolische betekenis

“Het leiden van de International Tropical Timber Association als nieuwe voorzitter heeft voor mij een grote symbolische betekenis. Ik ben ervan overtuigd dat de rol van de vereniging dit jaar nog belangrijker zal worden, dankzij de talrijke initiatieven die we uitwerken om tropisch hout als hernieuwbare hulpbron en de certificering ervan te bevorderen. Ik ben er zeer trots op deel uit te maken van ATIBT, omdat de organisatie mijn eigen overtuigingen weerspiegelt. Daarbij komt dat deze nieuwe missie mij opnieuw naar België brengt, na 25 jaar in Afrika gewerkt te hebben”, aldus de nieuwe ATIBT-voorzitter.

Over ATIBT: De internationale tropisch-houtvereniging ATIBT (Association Technique Internationale des Bois Tropicaux) werd opgericht in 1951 op vraag van de Food and Agriculture Organization (FAO) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). ATIBT vertegenwoordigt bosexploitanten en hun partners bij het gehele proces van duurzame bosontginning tot en met de commercialisering. De organisatie is een drijvende kracht bij het maken van internationale afspraken met betrekking tot de ontwikkeling van duurzaam bosbeheer en telt tevens als een van de beste technische en wetenschappelijke referenties betreffende tropische hout. In 2016 steeg het ledenbestand van ATIBT met bijna 50 procent tot meer dan 140 leden. ATIBT verenigt Europese spelers uit de sector van Afrikaans tropische hout, staten (Republiek Congo, Republiek Ivoorkust, Centraal-Afrikaanse Republiek), NGO’s (zoals WWF en de Prince Albert II Foundation) en grote bedrijven.

Nadere informatie:
www.atibt.org
www.fair-and-precious.org

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X