17.2 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Monumentale Timmerfabriek getransformeerd tot luxe hotel

Meer

VLISSINGEN – Aan de haven van Vlissingen staat een indrukwekkend gebouw met een eeuwenoude geschiedenis, De Timmerfabriek. Een bruisende plek waar beleving voorop staat. Blom Interieurs is verantwoordelijk voor het interieur met de nodige houten elementen, zoals nieuw hout met kleine beschadigingen.

We gaan terug in de tijd, naar het jaar 1914. Een tot toen nog lege kavel werd volledig benut voor de bouw van Timmerfabriek. Op iedere vierkante meter werd gebouwd, langs de randen van de kavel tot aan de omliggende wegen. Dat is ook de reden dat de fabriek zo’n bijzondere vorm heeft gekregen. De Timmerfabriek is namelijk niet rechthoekig, maar uitlopend op een punt met daarop een herkenbaar torentje. In mallen, gemaakt van ruwe houten planken, werd beton gegoten waardoor een uniek skelet ontstond. De geschiedenis hiervan is duidelijk terug te zien in de Timmerfabriek van nu.

Verschillende stijlen komen samen en vormen een eigenzinnig geheel. (© Scherp! Fotografie)

Met precisie en detaillering werkten de timmerlieden aan luxe scheepsinterieurs. Voor het uitvoeren van hun vakmanschap was veel licht nodig, daarom werd het gebouw voorzien van enorme raampartijen. De lichtinval hiervan zorgt vandaag de dag voor een unieke uitstraling en laat het historisch karakter perfect naar voren komen. En dat is precies wat Blom Interieurs belangrijk vindt in het interieur van de Timmerfabriek. Het verleden verbinden met het heden. Bestaande elementen, zoals de betonnen kolommen en ruwe balken, worden bewust in het zicht gehouden. Deze authentieke eigenschappen zijn juist de basis van het stoere interieur.

Verschillende stijlen komen samen en vormen een eigenzinnig geheel. Warme kleuren als terracotta en donkergroen zetten de toon en passen perfect bij de kleur van het doorleefde hout. Alles glad strijken en nieuw en netjes maken zou het unieke karakter van de Timmerfabriek verloren laten gaan.  In nieuw hout worden met de hand scheurtjes en kleine beschadigingen gemaakt, zodat het dezelfde ambachtelijke uitstraling krijgt. Elke kamer is tot in detail uitgedacht. In samenwerking met Studio Hank heeft Blom Interieurs verschillend meubilair ontworpen, zodat de ruimtes optimaal worden benut. Een badkamermeubel op maat zorgt voor ultiem gebruiksgemak en de wanden krijgen extra allure door de ruwe roestkleurige tegels. Niets in de kamers is standaard. Het bedlinnen is van hoge kwaliteit en ontworpen met grafische en verfijnde patronen. Een echte toevoeging aan de totaalbeleving.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X