22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Woongroep dolblij met nieuwe veranda

Meer

APELDOORN – Een groep mensen met een verstandelijke beperking samen in één huis. Hun ouders hebben jaren geleden het initiatief genomen om hier een veilige en prettig woonplek voor hen te realiseren. Op vrijdag 26 augustus is die plek nóg fraaier geworden. Stichting Hornbachhelpt bouwde in één dag een gloednieuwe overdekte veranda in de tuin. De bewoners zijn dolblij met hun nieuwe buitenplek.

De klushanden van het vijfkoppige Hornbachhelpt-team in Apeldoorn jeukten om met het project voor de woongroep aan de slag te gaan. Marleen Bloemheuvel van de Hornbach-vestiging in Apeldoorn: “De voorbereiding nam best wat tijd in beslag. We moesten ontwerpen, materiaal bestellen, transport regelen en de betonnen poeren plaatsen waar de palen van de veranda stevig op komen te staan. Dankzij al dat voorwerk en hulp van een paar ouders, is het gelukt om de hele veranda in één dag op te bouwen. Ook al was het flink buffelen om het bouwwerk van 3 x 5,5 meter neer te zetten, je weet waarvoor je het doet. De glunderende gezichten van de bewoners toen ze aan het eind van de dag voor het eerst hun nieuwe buitenplek zagen, ga ik nooit vergeten.”

Verschil maken voor een ander
Iets kunnen betekenen voor een ander is wat Marleen en haar Hornbachhelpt collega’s drijft. “Ik heb het gevoel dat dat in de huidige maatschappij steeds minder vanzelfsprekend is. Ik ben er daarom trots op dat Hornbach wel belangeloos tijd, ruimte en middelen vrijmaakt om het verschil te maken voor een ander.” Dit project in Apeldoorn is daar duidelijk in geslaagd.

 Over Stichting Hornbachhelpt 
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over Hornbachhelpt is te vinden op
www.hornbachhelpt.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X