14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Dit jaar UKCA-keurmerk aanvragen

AMSTERDAM – Fabrikanten, die producten naar Groot- Brittannië exporteren, moeten voor 1 januari 2023 overgestapt zijn op het UKCA-keurmerk.

In het licht van de UKCA (United Kingdom Conformity Assessed) veranderingen die de Britse regering op 20 juni jl. aangekondigde, blijft BSI, het bedrijf dat zich bezighoudt met bedrijfsverbetering, testen en certificering, fabrikanten aanmoedigen om vóór de deadline op 1 januari 2023 een UKCA-keurmerk aan te vragen. De aankondiging van de Britse overheid bevatte een reeks versoepelingen voor producten die in Engeland, Schotland en Wales op de markt worden gebracht.

Een van de nieuwe versoepelingen Britse regering is de verlaging van de kosten voor hertesten door te aanvaarden dat alle conformiteitsactiviteiten die vóór eind 2022 door EU-instanties worden ondernomen, volgend jaar als basis voor UKCA-markering zullen worden beschouwd.

Shahm Barhom, Group Product Certification Director bij BSI: “In de beperkte situatie waarin producten na 1 januari 2023 op de markt kunnen blijven met hun bestaande CE-certificering, verliest deze certificering haar geldigheid als er wijzigingen worden aangebracht in het product en/of de norm die wordt gebruikt om het product te testen, en moet er alsnog een volledige UKCA-aanvraag worden gedaan. Daarom adviseren wij fabrikanten dat in de meeste gevallen de overgang van CE naar UKCA kostenefficiënter en minder gecompliceerd zal zijn dan het indienen van een volledige nieuwe UKCA- keurmerk.”

Europese bedrijven die al zijn overgestapt of bezig zijn met de overstap naar UKCA-markering hoeven zich geen zorgen te maken.

Meer informatie: https://www.bsigroup.com/nl-NL

- Advertisement -

Laatste nieuws

X