14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Logistiek zonder vertragingen

PSZÒW – Door over te schakelen van vloeropslag naar opslag in OHRA draagarmstellingen kon de Poolse houthandelsmaatschappij Abies Polska de efficiëntie in logistieke processen buiten met 30 procent verhogen. Bovendien zijn de houten goederen, in de ongeveer 26 meter lange rijen stellingen, nu beschermd tegen de weersomstandigheden dankzij het geïntegreerde dak en wandbeplating.

Tot nu toe werden de houtpakketten en afzonderlijke latten met een lengte tot 13,5 meter buiten op de grond opgeslagen in het hoofdkwartier van het bedrijf in Pszów. Door natheid en vuil liep het hout echter herhaaldelijk schade op. Vooral de ontoereikende capaciteit en de lange tijd die nodig was om toegang tot de artikelen te krijgen, vertraagden de efficiëntie van de logistieke processen en bemoeilijkten de picking van afzonderlijke bestellingen.

Zelfstandig systeem

Abies Polska besloot daarom de vloeropslag te vervangen door opslag in draagarmstellingen. OHRA heeft in totaal acht stellingen geleverd, elk voorzien van zes opslagniveaus. Het bovenste niveau bevindt zich op een hoogte van 5 meter – zodat het bestaande vloeroppervlak van het buitenmagazijn veel beter benut kan worden. De stellingen dragen elk aan weerszijden een overhangend dak van 2,7 meter en zijn zo geplaatst dat de daken elkaar overlappen. Extra bescherming wordt geboden door de wandbeplating, die vanwege de specificaties van de bouwinstantie van hoogwaardig plaatstaal werd gemaakt. Op die manier vormen de stellingen een zelfstandig, hoogwaardig systeem.

Flexibele stellingconstructie

Met behulp van een zijlader kunnen de afzonderlijke artikelen nu snel en rechtsreeks bereikt worden. De truckgeleiding aan de voeten van de stellingen vergemakkelijkt het manoeuvreren tussen de stellingen. Dankzij de flexibele draagarmen kan de hoogte van de afzonderlijke opslagniveaus zeer snel en zonder gereedschap worden aangepast aan verschillende verpakkingsformaten.

Efficiëntere processen

Met het nieuwe stellingsysteem heeft Abies Polska de opslagcapaciteit met 20 procent op hetzelfde vloeroppervlak weten te vergroten. Het tijdrovende verplaatsen bij de toegang tot afzonderlijke artikelen is vandaag de dag niet meer nodig. De in- en uitslagprocessen verlopen gemiddeld 30 procent sneller. Bovendien kon de schade aan opgeslagen goederen – ook als gevolg van de bescherming tegen het weer – met 70 procent worden verminderd.

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X