22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bouwen in razend tempo

ENSCHEDE – De Groot Vroomshoop en Goossen Te Pas, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseren in het centrum van Enschede de Performance Factory, een duurzame wooncommunity die bestaat uit 185 appartementen en 17 woon-werkstudio’s. Door de appartementen grotendeels in de fabriek te bouwen, kunnen er circa tien appartementen per dag worden gemonteerd.

De betrokken wooncorporaties zetten zich samen in om ruimte te maken voor jongeren in Enschede. De appartementen en woon-werkstudio’s zijn daarom specifiek bedoeld voor young professionals en starters op de arbeidsmarkt, waarbij wonen, werken, ontmoeten en talentontwikkeling centraal staan. De begane grond is bestemd voor commerciële en maatschappelijke partijen.

Realisatie

Goossen Te Pas is verantwoordelijk voor de bouwcoördinatie en de realisatie van de basis: een traditionele onderbouw die bestaat uit metselwerk, kalkzandsteen, prefab vloerelementen en staalconstructie. Op deze traditioneel gebouwde basis worden massief houten woonmodules geplaatst. De massief houten, kant en klare appartementen komen compleet met onder andere een keuken en sanitair uit de fabriek van De Groot Vroomshoop in Enschede en worden vervolgens gemonteerd op de bouwplaats. Door een precieze en gedegen voorbereiding en de juiste partners is het tempo hoog, per dag worden er circa tien woningen gerealiseerd.

Duurzaam

Een groot deel van de appartementen is van massief, gecertificeerd hout. Hout heeft een positieve invloed heeft op de gezondheid van bewoners en het heeft van nature een isolerende werking. Gecertificeerd hout is daarnaast een circulair bouwmateriaal, draagt bij aan de het vastleggen van CO2 en het behoud van bossen wereldwijd. In het hart van het gebouw komt een groene binnentuin en ook aan de gevels is straks groen te vinden. De beplanting zorgt ook voor verkoeling in de zomer en het vangt het regenwater op. Het gebouw wordt natuurlijk voorzien van zonnepanelen en is aangesloten op het meest duurzame warmtenet van Nederland van Ennatuurlijk. Zo wonen de huurders straks in een duurzame en energiezuinige woning.

De Performance Factory wordt gerealiseerd in opdracht van Bundle, een samenwerking tussen Domijn en de Veste.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X