22.1 C
Apeldoorn
zaterdag 20 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bos Vianen neemt H&M houtbewerkingsmachines over

VIANEN/ SNEEK – Onder leiding van aandeelhouder Anders Invest, neemt Bos Machines International H&M Houtbewerkingsmachines over. Met deze overname bundelen de marktleiders in de timmerindustrie en de houtskeletbouw hun krachten. Het delen van expertise stelt beide  ondernemingen in staat om elkaar te versterken en  klanten nog beter te ontzorgen.

 

Bos Machines verbreedt hiermee zijn marktfocus en kan zijn internationale ambities verder vormgeven. Voor H&M Houtbewerkingsmachines betekent de overname meer investeringsmogelijkheden om zijn positie in de transitie naar ‘woning bouwen in de fabriek’ verder uit te bouwen. De bedrijven, die voortaan onder Bos Machines International vallen, blijven zelfstandig opereren in de houtskeletbouw en kozijnindustrie met behoud van eigen merknaam en identiteit.

 

Industriële woningbouw

Er is een wereldwijde trend gaande van duurzame, industriële woningbouw om het groeiende woningtekort te verminderen. In deze sterk groeiende markt heeft H&M Houtbewerkingsmachines een leidende positie verworven en heeft ook internationaal een snel groeiende orderportefeuille. De projecten voor geautomatiseerde houtskeletbouw machines worden steeds groter en complexer. De overname door Bos Machines International stelt H&M Houtbewerkingsmachines in staat om zijn leidende positie te versterken, uit te bouwen en nieuwe innovaties te ontwikkelen. Bos Machines ontwikkelt en bouwt een breed assortiment CNC bewerkingsmachines onder de merknaam BMH voor met name de houten kozijnenindustrie. Samen treden de bedrijven voortaan op in het segment van de industriële woningbouw en houtverwerkende industrie.

 

Zowel H&M Houtbewerkingsmachines als Bos Machines zijn van gelijke omvang en hebben ruim 35 jaar rijke ervaring in de wereld van houtbewerkingsmachines. De medewerkers blijven werkzaam vanuit de huidige locaties in Sneek en Vianen. De H&M dealerschappen van onder andere SCM en Eder & Müller Nederland blijven in stand. Dit geldt ook voor de overige dealerschappen van zowel H&M Houtbewerkingsmachines als Bos Machines. De internationale samenwerking met de Engelse Joint Venture partner J.J. Smith wordt versterkt, wat de internationale marktpositie verder zal bevorderen onder de merknaam MBA, ‘Modular Building Automation’.

 

De gekozen strategische ontwikkeling biedt een waardevolle gelegenheid om de krachten van H&M Houtbewerkingsmachines en Bos Machines te bundelen en zich verder te positioneren als betrouwbare en betrokken partner in de markt. Het delen van expertise stelt de ondernemingen in staat om elkaar te versterken en hun klanten nog beter te ontzorgen. Dit is een positieve ontwikkeling die zowel klanten als beide bedrijven ten goede zal komen, aldus beide bedrijven.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X