15.8 C
Apeldoorn
zaterdag 13 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Jonge ontwerpers presenteren hun meesterwerken op Salone del Mobile

ROTTERDAM – Acht net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp: Salone del Mobile in Milaan. Deze beurs vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 21 april. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano.  

De oud-studenten zijn vers van de pers en zijn klaar om zichzelf te laten zien aan de branche. Ze zijn op zoek naar producenten, bedrijven om mee samen te werken en kopers voor hun prachtige producten. De afgelopen maanden zijn ze klaargestoomd en ze staan te popelen om hun verhaal te delen met de bezoekers van Masterly. Zo presenteert Mika Bouman zijn Kumiko-dressoir. Een klein dressoir van notenhout, met daarin traditionele meubelverbindingen, zoals de hoekverbinding in de poten en een schuif-zwaluwstaart in het blad. De panelen aan de voor- en zijkanten zijn voorzien van een kumiko-patroon. De Japanse techniek ‘kumiko’ maakt het ontwerp echt uniek.  

Derek Burrei ontwierp en maakte een bijzondere bank: Pivot Canapé .De zittingen van de bank kunnen draaien en roteren. Geïnspireerd op het gebouw Lange Vijverberg 15 Den Haag. De raamluiken van het pand vormden de bron van creativiteit. Door het draaien van de zittingen verandert het uiterlijk van de bank, net zoals de raamluiken het aanzicht van het gebouw veranderen. 

Lars van der Nol ontwierp De Scarabee,. Het tafeltje is geïnspireerd op een tafeltje van Carlo Bugatti. Dit bureau heeft daar zijn naam ook aan te danken. Het bureau in zijn eigen vormtaal vertaald en straalt een leeg canvas uit, maar volgens Van der Nol zal iedereen er wat anders in zien. 

 

Finnean Rensink van Wetten presenteert zijn Inside out cabinet (zie foto). Hij zegt hierover: Ik heb een uniek effect weten te creëren door de binnen- en buitenkant compleet tegenovergesteld te maken. Wanneer de kast wordt geopend, komt hij tot leven.”  

 

 

Internationale banden
Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. Het college wil graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Masterly is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij krijgen de net afgestudeerde studenten de kans om zich te presenteren aan de branche. 

 

Hout- en Meubileringscollege 

Het HMC is een mbo-vakschool met opleidingen in de richting interieur, meubel, houttechniek en vakspecialist. De school heeft onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.  

 

Meer informatie: https://www.hmcollege.nl/milaan/

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X