13.4 C
Apeldoorn
zondag 16 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Baars & Bloemhoff lanceert eerste elektrische vrachtwagen

AMSTERDAM – Klanten van Baars & Bloemhoff in de regio Haarlem en Amsterdam krijgen voortaan hun materialen bezorgd met een elektrische vrachtwagen.

Goederenvervoer per elektrische vrachtwagen is een grote eerste stap in de verdere verduurzaming van de interieurbouw branche. John Faas, Business Unit Manager bij Baars & Bloemhoff: “We hebben een grote ambitie als Baars & Bloemhoff (DSG) om het transport de komende jaren echt te gaan verduurzamen. Naast uiteraard onze complete bedrijfsvoering en assortiment. Met de lancering van de E-Truck zetten we echt de allereerste stap binnen transport. Goede keuzes kun je pas maken als je gaat ontdekken, loskomen van de hedendaagse manieren. Fouten maken en opnieuw opstaan. Op basis van het toevoegen van de nieuwe mogelijkheden gaan we kijken wat voor stappen we nog kunnen maken in de toekomst.”

Uitbreiding naar andere steden

De ambitie is om voor Baars & Bloemhoff niet alleen de regio Amsterdam en Haarlem elektrisch te beleveren, maar ook Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Faas: “Stedelijke logistiek moet duurzamer. We zijn continu opzoek naar oplossingen om de leefomgeving schoner te krijgen. We realiseren ons dat het nu nog pionieren is. Als je kijkt naar de actieradius van de E-Truck, zul je deze voornamelijk in de omgeving van ons DC zien rondrijden. Werk of woon je in en rond Amsterdam, dan ga je hem zeker weten tegenkomen. Daarnaast is het simpelweg zo dat wet- en regelgeving verandert. We grijpen de kans om de branche te verduurzamen met beide handen aan. Wat we daarna gaan ontdekken, is wat we nog meer nodig hebben om ook alle andere steden in Nederland en België via deze nieuwe duurzame manier van wegtransport te kunnen bevoorraden.”

 

Duurzaamheid

Volgens Faas is de elektrische vrachtwagen een logische stap binnen het bedrijf. “Verduurzamen is een belangrijke speerpunt. We zijn al goed op weg door duurzame en circulaire materialen en producten toe te voegen aan ons assortiment en daarnaast het inzichtelijk maken van de keurmerken. Daarnaast werken we iedere dag aan het verkleinen van onze klimaatvoetafdruk, ook samen met onze partners. Met ruim zestig medewerkers, verspreid over vijf locaties door het land, staat ons medewerkerswelzijn, ontwikkeling en werkplezier centraal.”

Aan de hand van maatschappelijke thema’s zijn er, samen met onze klanten, concrete ambities met doelstellingen voor 2025 opgesteld. Baars & Bloemhoff wil de eerste zijn in de (interieur)bouwbranche, die volledig transparant communiceert over de duurzame ambities en doelstellingen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X