12.7 C
Apeldoorn
zondag 14 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Yuverta MBO partner van het Nationaal Platform

VELP – Bij de viering van 20 jaar onderwijs in boomspecialisme op woensdag 20 maart 2024 werd Yuverta Hotspot Boom, Bos en Natuur (MBO) met open armen ontvangen als nieuwste partner van het Nationaal Platform Bomen. Djorn Noordman, kernlid van het Nationaal Platform Bomen, verwelkomde Yuverta binnen de gelederen en overhandigde Annemarie Moons, bestuursvoorzitter van Yuverta, een symbolisch geschenk.

Het Nationaal Platform Bomen, op 18 maart 2023 geïnitieerd door de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB), ambieert een intensieve samenwerking tussen diverse spelers in de bomensector. Met de toetreding van Yuverta MBO, aansluitend op het cursusonderwijs, is nu ook het beroepsonderwijs vertegenwoordigd, wat de kennisuitwisseling en sector brede ervaring ten goede komt.

De viering bij Yuverta MBO Velp stond in het teken van de ontwikkeling in onderwijs in boomspecialisme over de afgelopen twee decennia. Belicht werden de continue samenwerking tussen de overheid, educatieve instellingen en het bedrijfsleven. De toekomst van stadsbomen binnen stedelijke omgevingen werd verkend door René van der Velde, associate professor aan de TU Delft, die de aanwezigen meenam in een toekomstgerichte visie op stadsbomen.

Het Nationaal Platform Bomen voelt een hoge urgentie om bomen een belangrijke rol te geven in het verhogen van de leefkwaliteit, biodiversiteit en volksgezondheid. Het initiatief verenigt opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs, en onderwijzers met het oog op het creëren van een duurzame en gezonde groene leefomgeving. Het platform stimuleert ontmoetingen, faciliteert kennisdeling via een centraal online platform en zet aan tot gezamenlijke ontwikkelingen naar innovatieve groene oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we staan.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X