8.6 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

CAO Houtverwerkende industrie

UTRECHT – Er ligt een CAO-akkoord voor de houtverwerkende industrie. Met 92 procent heeft een overweldigende meerderheid voor het onderhandelingsresultaat  gestemd. Ook de leden van CNV Vakmensen en de werkgeversdelegaties stemden in meerderheid in met het onderhandelingsresultaat. Peter Ansems, cao-onderhandelaar namens CNV Vakmansen: “Ik ben blij dat de leden zich zo duidelijk hebben uitgesproken voor dit cao-akkoord.” 

 

De belangrijkste afspraken op een rij: de cao gaat in op 1 april 2024 en loopt tot en met 30 juni 2025. De maandlonen worden direct op 1 april verhoogd met eerst  150 euro en daarna direct nog eens met 4 procent. Dat is gemiddeld 10 procent.De reiskosten woon-werkverkeer worden per 1 april 2024 vergoed op basis van 0,23 euro  als de reisafstand van 6 tot en met 40 km bedraagt. De 80-90-100 regeling is bedoeld voor werknemers in een productiefunctie, in een meewerkende leidinggevende functie rond het productieproces en voor medewerkers die meer dan 15 jaar een productiefunctie hadden. De werkgever is verplicht om te controleren of uitzendkrachten het juiste (cao)-salaris krijgen via het uitzendbureau. Daarnaast wordt de periode als uitzendkracht altijd als één overeenkomst voor bepaalde tijd beschouwd met een maximum van 12 maanden. Na deze periode van 12 maanden geldt het wettelijke regime van de ketenregeling.

Hoe nu verder?

Nu alle partijen hebben ingestemd kan de tekst van het onderhandelingsresultaat worden verwerkt in de cao-teksten. Daarna zal de Minister van Sociale Zaken worden gevraagd de nieuwe cao voor alle bedrijven die onder deze cao vallen van toepassing verklaren. Vanaf dat moment geldt de cao voor iedere werknemer. Zodra de minister dat heeft gedaan, wordt de tekst van de nieuwe cao op onze website geplaatst (fnv.nl/hvi).

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X