17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Weinig presenteert fors investeringsprogramma

TAUBERBISCHOFTSHEIM – De Weinig groep heeft deze maand een uitgebreid en grootschalig investeringsprogramma van meer dan 120 miljoen euro aangekondigd. De hoofdlocatie Tauberbischofsheim ontvangt alleen al 70 miljoen van de totale investering.

Met de investering wil Weinig de groep en haar hoofdlocatie Tauberbischofsheim in de komende 5 jaar fundamenteel herpositioneren. De investering zal met name gebruikt worden om de massief hout divisie van het bedrijf verder uit te bouwen.

Modernisering productiefaciliteiten

Al 117 jaar is Tauberbischofsheim de thuisbasis van Weinig. Voor deze locatie is een plan opgezet, waarbij de productie volledig gemoderniseerd en verduurzaamd zal worden. Hiermee wordt de leveringscapaciteit aanzienlijk geoptimaliseerd en zullen ook de arbeidsomstandigheden voor de werknemers verder verbeterd worden. Er wordt onder andere geïnvesteerd in een nieuw logistiek centrum, een nieuw productieconcept, nieuwe productiefaciliteiten, een nieuwe showroom en scholingsruimten voor klanten en leveranciers. Voor deze transformatie van de infrastructuur is alleen al 70 miljoen euro uitgetrokken.
De investeringen zijn er op gericht om het merk Weinig nog verder te versterken in de toekomst. Thomas Bach, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Weinig AG, geeft aan dat Weinig altijd kansen ziet in crisisperioden. De coronapandemie heeft ruimte geboden om de plannen uit te werken. “We zochten, identificeerden en grepen deze kans in de crisis. Het resultaat is dat we vandaag met vertrouwen kunnen zeggen: Weinig is klaar voor een succesvolle toekomst.”

Bouwen met hout is de toekomst

CEO Gregor Baumbusch geeft aan dat de houtverwerkende industrie een groeimarkt is, die nu een extra impuls krijgt door duurzaamheid en klimaatbescherming. De vraag naar houtbewerkingsmachines is continu groot en stijgende. Er wordt daarom nog eens 40 miljoen euro geïnvesteerd in het uitbreiden van het productportfolio. Baumbusch ligt toe: “We hebben nu al wereldwijd het breedste productportfolio op het gebied van massief houtbewerking. Vooral in de snelgroeiende markt van houtbouw zullen we onze klanten nog meer en betere oplossingen gaan bieden.”
CTO Dr. Georg Hanrath voegt toe dat de keuze voor Weinig gebouwd is op drie pijlers: duurzame productie, duurzame machines en duurzame producten.

Reactie werknemers

Bach en Baumbusch bedanken de Raad, de aandeelhouders en in het bijzonder de ondernemingsraad en werknemers van de Weinig Groep. Van iedereen wordt inzet verwacht om de lange termijn doelen te behalen. Het personeel staat volledig achter de geplande verbeteringen en kijkt uit naar de kansen die het zal opleveren. Ondernemingsraadvoorzitter Rainer Haag: “Het is een gezamenlijk project. Alleen als we allemaal samenwerken, kunnen we slagen. We hebben de afgelopen maanden besproken hoe dat eruit ziet. Het belangrijkste is dat er geen banen worden geschrapt. Integendeel, we zullen groeien!”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X