14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stihl publiceert zijn eerste duurzaamheidsrapport

WAIBLINGEN – De Stihl-groep publiceert zijn eerste duurzaamheidsrapport, waarin het bedrijf zijn duurzaamheidsstrategie en -activiteiten voorstelt. Het motto ‘Handelen voor toekomstige generaties’ is al sinds de oprichting van de onderneming de leidraad van dit meer dan 95 jaar oude bedrijf, maar nu er is dus voor het eerst een rapport dat dit motto moet ondersteunen.

In 2021 heeft Stihl een duurzaamheidsstrategie ingevoerd met als doel het bestaande duurzaamheidsbeleid verder te ontwikkelen, de huidige inspanningen te bundelen en de lopende activiteiten aanzienlijk te versterken. Het familiebedrijf heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld voor 2030 op drie belangrijke domeinen: ecosystemen, circulaire systemen en verantwoordelijkheid naar werknemers.

Toekomstgericht

Michael Prochaska, lid van de raad van bestuur voor personeelszaken en juridische zaken en verantwoordelijke voor duurzaamheid, licht de doelstellingen van de nieuwe duurzaamheidsstrategie toe: “We moet toekomstgericht blijven. Om dit te bereiken, denken wij niet in kwartalen, maar in generaties. Daarom willen wij duurzaamheid verankeren in alle beslissingsprocessen. Volgens ons is dit de enige manier om ons als bedrijf verder te ontwikkelen en onze concurrentiekracht te versterken.” In het kader van zijn duurzaamheidsstrategie engageert het bedrijf zich voor de bescherming van ecosystemen, onder meer door krachtige maatregelen ter bestrijding van de klimaatverandering uit te voeren. De Duitse vestigingen zijn sinds 2021 klimaatneutraal en sinds dit jaar zijn de internationale productiebedrijven dat ook. De internationale verkoopmaatschappijen volgen in 2023.

Recycleerbare producten

Het doel op lange termijn is de CO2-uitstoot gedurende de hele levenscyclus van het product verminderen: van de aankoop van grondstoffen tot de productie en het gebruik.. In het kader van de kringloopeconomie streeft Stihl er onder andere naar om zijn producten en hun verpakkingen in hoge mate recycleerbaar te maken en om ze in een recyclagekringloop te brengen, altijd volgens het concept ‘Repair, Reuse, Refurbish, Recycle’. Dankzij het grote aantal individueel verkrijgbare reserveonderdelen dragen de gekende duurzaamheid en herstelbaarheid van de Stihl producten daar al decennialang toe bij. De onderneming stelt ook alles in het werk om alle personen die direct of indirect voor Stihl werken goede arbeidsomstandigheden te bieden.

Het STIHL duurzaamheidsrapport is online beschikbaar op https://sustainabilityreport.stihl.com/2021/

- Advertisement -

Laatste nieuws

X