16.9 C
Apeldoorn
zaterdag 13 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Verleidelijk, duurzaam en circulair verpakken

DRIEBERGEN – De jaarlijkse bijeenkomst van PEFC Nederland op donderdagmiddag 3 november in Driebergen heeft als thema meegekregen: Verleidelijk, duurzaam en circulair verpakken.

Duurzaam en circulair verpakken wordt steeds belangrijker, want verpakkingen en disposables staan onder druk door kritische consumenten en strenge regelgeving op het gebied van single-use plastics (SUP). Kan de verpakking dan nog steeds verleidelijk zijn voor klanten? Dit biedt kansen voor papier en karton. Maar ook papier en karton zullen moeten aantonen dat het daadwerkelijk duurzaam en circulair wordt geproduceerd en toegepast. Dit betekent dat een systematische benadering nodig is, waarbij verschillende opties worden overwogen: rethink, reuse, reduce en recycle. Hierbij is responsible sourcing natuurlijk van belang. Om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken is een betrouwbare Life Cycle Assessment (LCA) of milieu-analyse wenselijk, evenals transparantie over de herkomst van de gebruikte materialen.

Siem Haffmans (Partners for Innovation) ondersteunt bedrijven bij duurzame innovatieprojecten. Als strategisch adviseur combineert hij zijn brede kennis van design, marketing, productie, materialen en recycling. Met zijn uitgebreide netwerk knoopt hij bedrijven aan elkaar om samen winstgevende circulaire oplossingen te realiseren. Siem is opgeleid als Industrieel Ontwerper (TU Delft), Marketing Manager (NimaB) en Sociaal Ondernemer (UvA). Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met EcoDesign, Duurzaam Verpakken en Circulaire Economie.

Ellen de Lange is programma manager duurzaamheid bij Thuiswinkel.org. Samen met de e-commerce markt en andere stakeholders zoals de overheid werkt ze aan duurzaam en toekomstbestendig ondernemen. De focus ligt hierbij op de thema’s verpakken, duurzaam productaanbod, bezorgen, retourneren en circulaire economie. Ellen heeft een achtergrond als antropoloog en journalist.

Aanmelden kan via e-mail, info@pefc.nl  of telefonisch 030 693 0040.

Voor elke aanmelding zullen er later dit jaar drie bomen worden geplant in een PEFC-gecertificeerd bos 🌳🌲 in Nederland.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X