14.1 C
Apeldoorn
zondag 19 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

BIM-Q is de nieuwe BIM-vergelijker

ALPHEN A/D RIJN – Het Nationaal BIM Platform, BIM-adviesbureau BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede lanceren de nieuwe gratis BIM-vergelijkingstool BIM-Q. Met deze tool vergelijken bedrijven in de bouw en infra de features van BIM-cloudplatforms van softwareleveranciers in Nederland. BIM-Q wil bedrijven, overheden en organisaties in de bouw, vastgoed en infra helpen bij het maken van de juiste keuze voor een BIM-cloudplatform.

BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. BIM-Q bestaat uit meerdere onderdelen: de vergelijkingstool en een overzicht van leveranciers en BIM-cloudplatforms. Dit overzicht bevat onder andere specificaties, nieuws, onderzoek en vergelijkingen.

Top 3 platforms

Gebruikers die de tool op de site van Het Nationaal BIM Platform invullen, ontdekken welke BIM-platforms het beste voldoen aan hun wensen en behoeftes. Gebruikers geven aan welke functionaliteit zij wel of niet nodig hebben. Daarbij maakt de tool onderscheid tussen need-to-haves (eisen) en nice-to-haves (wensen). Gebruikers krijgen direct een resultaat met daarin de top 3 BIM-cloudplatforms die voldoen aan zijn/haar voorkeuren. De vergelijking die BIM-Q maakt kwantitatief; een feature zit wel of niet in de oplossing. De tool geeft geen oordeel over de kwaliteit van de features.

Groeiende behoefte aan informatie

BIM-Q is het antwoord op de groeiende behoefte van bedrijven, overheden en organisaties naar heldere informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms, stelt René Frederick, uitgever van Het Nationaal BIM Platform. “De vergelijkingstool van BIM-Q maakt het voor gebruikers makkelijker om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de diverse mogelijkheden en features van de oplossingen die op de markt beschikbaar zijn”, aldus Frederick. “Met name voor organisaties die nog in een vroeg stadium van hun besluitvorming over de aanschaf van BIM-tools zitten, kan de markt erg onoverzichtelijk zijn. BIM-Q is biedt bovendien mogelijkheden voor organisaties zich te verdiepen in het nieuws en achtergronden over de platforms en in contact te treden met leveranciers en andere bedrijven en organisaties.”

Leveranciers

BIM-Q vergelijkt in eerste instantie de BIM-cloudsoftware van acht leveranciers die Nederland beschikbaar zijn. Het team van BIM-Q werkt aan analyses en uitbreiding van het aantal meer aanbieders. De huidige leveranciers zijn: Adoddle (Asite), Autodesk Construction Cloud, Bexel Manager, BIMlink, Dalux, Procore, StreamBIM, Synchro 4D (Bentley) en Trimble Connect (Construsoft).

Gratis gebruik

De vergelijkingstool is bedoeld voor bouwbedrijven, architecten, vastgoedeigenaren, overheden en projectontwikkelaars en is gratis te gebruiken. Gebruikers met een gratis profiel op Het Nationaal BIM Platform kunnen hun resultaten ook opslaan zodat ze de resultaten op een later moment weer kunnen inzien.

Over BIM-Q

BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. De gratis online vergelijkingstool vergelijkt features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen. Bij de lancering vergelijkt BIM-Q in alfabetische volgorde: Adoddle (Asite), Autodesk Construction Cloud, BIMlink, Dalux, Procore, StreamBIM, Synchro 4D (Bentley) en Trimble Connect (Construsoft). BIM-Q is een gezamenlijk initiatief van Het Nationaal BIM Platform, BIM consultants & bouwingenieurs BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede.

Nadere informatie:

Hetnationaalbimplatform.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X