17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bouw Lagerhuis begin 2023 van start

ENSCHEDE – Dura Vermeer heeft groen licht voor de start van het duurzame appartementencomplex ‘Het Lagerhuis’ in e wijk roombeek in Enschede. In totaal komen er 41 koopappartementen. De appartementen en commerciële ruimte worden naar verwachting medio 2024 opgeleverd.

In de verkoop- en realisatieovereenkomst hebben de gemeente en Dura Vermeer afspraken gemaakt over de duurzaamheidsmaatregelen, de stedenbouwkundige randvoorwaarden en het parkeren onder Het Lagerhuis en in de parkeergarage Op de Brouwerij.

Icoon van duurzaamheid

Bij de bouw van Het Lagerhuis is volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Het is namelijk het eerste energieleverende appartementengebouw in Enschede. De gevels van het gebouw gaan energie opwekken en worden vol met hybride zonnepanelen geplaatst. Het zogenaamde PVT-systeem wekt zowel elektriciteit als warmte op. De gevels bestaan uit onderdelen die los te maken zijn van het gebouw en daardoor bijdragen aan de toekomstbestendigheid van het pand.

Ruimte voor groen

De gemeente wil dat Enschede een prettige plek is om te zijn voor nu en voor de toekomstige generaties. In het plan van Het Lagerhuis zijn daarom ook groenvoorwaarden uitgewerkt. De aangrenzende openbare ruimte wordt opnieuw ingericht en het regenwater wordt opgevangen en vertraagd afgevoerd via infiltratiekratten.

Slotstuk van Roombeek

Wethouder Wonen Jeroen Diepemaat: “Met de realisatie van Het Lagerhuis in Roombeek wordt de herontwikkeling van het voormalige Grolsch-terrein voltooid. Het is duidelijk te zien dat Enschede volop inzet op het aantrekken en behouden van talent voor de stad. Passende woningen in de nabijheid van het centrum dragen daaraan bij. Bovendien stimuleert het de doorstroming op de woningmarkt. Met het Lagerhuis hebben we er een icoon voor de wijk bij.”

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X