22.1 C
Apeldoorn
zaterdag 20 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Animatiefilm over isolatievoordeel 54-mm deur

NIJMEGEN – In Nederland is 75 procent van de bestaande woningen nog niet goed geïsoleerd. Het vervangen van een deur met een dikte van 38 millimeter door een deur van 54 millimeter kan al een groot verschil maken. In een korte animatiefilm legt GND uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Het zorgt namelijk naast een prettig en comfortabel huis en CO2-reductie ook voor minder energieverbruik. En dat is met de huidige energieprijzen voor iedereen van belang.

 

Bij de isolatie van de gevel spelen goed isolerende deuren en deur-kozijncombinaties een belangrijke rol. Voor nieuwbouw is de 54 millimeter-deur al 20 jaar de standaard en voor zeer energie neutrale woningen deuren met een dikte van zelfs 67 tot 80 millimeter dikte. In bestaande woningen worden technisch achterhaalde en slecht isolerende 38 millimeter-deuren, echter veelal vervangen door nieuwe, net zo slecht isolerende 38 millimeter-deuren. Terwijl het toepassen van een dikkere, hoogwaardig isolerende deur met isolerende beglazing en de juiste dichtingen een veel beter resultaat geeft. In de animatiefilm legt GND uit dat een 54 millimeter vaak zonder kozijnaanpassingen kan worden geplaatst en dat de meerkosten heel beperkt zijn.

 

GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

 

https://gnd.nl/isolatie-film/

 

 

________________________________________________________________________

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X