20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vakbeurs Monument beleeft tweede editie

DEN BOSCH – De vakbeurs Monument beleeft van 17 tot en met 19 mei haar tweede editie. De beurs biedt een uitgebreid kennisprogramma waarin vooral het thema verduurzaming volop aan bod komt. De beursvloer biedt een brede scope aan exposanten en er is volop reuring met onder meer diverse doorlopende demonstraties.

“In mei 2019 was de eerste vakbeurs Monument een waar feestje”, zo zegt beursmanager Dedy Collette. “Nadat de sector het een aantal jaren zonder een beursplatform had moeten doen, was er op deze nieuwe beurs weer volop ruimte voor leveranciers en vaklieden om elkaar te ontmoeten. Het kennisprogramma werd zeer enthousiast ontvangen. We werken met een beurstheater midden op de beursvloer. Alle tweehonderd stoelen waren voortdurend bezet en ook de gangpaden eromheen stonden vol.”

Toonaangevende partijen

Op dat enthousiasme rekent Dedy Collette ook nu weer. “We hebben een uitgebreid kennisprogramma. Alle toonaangevende partijen in Nederland die zich bezighouden met kennisdeling rondom monumentenzorg, zijn daarin vertegenwoordigd. Het staat garant voor een diepgaand programma dat kennis en inhoud voor de toekomst biedt rond actuele thema’s. Het is afgestemd op een geïnteresseerd vakpubliek. Omdat het theater op de beursvloer vrij toegankelijk is, is vooraf intekenen niet nodig.”

Thema verduurzaming

Een belangrijk thema van de beurs is verduurzaming. “En dat vanuit verschillende invalshoeken. Het is een hot topic en een thema waar je niet omheen kunt in deze tijd. Met het verduurzamen van monumenten is veel winst te behalen. Tegelijk is het gebonden aan allerlei strikte wet- en regelgeving. Dat is niet zo gemakkelijk. Er is daarom veel behoefte aan het delen van kennis.”

Renovatiebeurs

Monument vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurs Renovatie. Deze biedt veel praktische oplossingen voor de thema’s waar de renovatiemarkt dagelijks mee te maken heeft. Dat geldt bijvoorbeeld voor verduurzaming, circulariteit en bouwlogistiek maar ook voor wet- en regelgeving en het tekort aan vakmensen. Ook daar speelt een uitgebreid kennisprogramma, waarin vooral praktische kennis wordt gedeeld die aansluit bij de actualiteit. Aan bod komen thema’s waar de bouw en de renovatiemarkt simpelweg steeds meer mee te maken krijgt en waar niet meer aan te ontkomen is. Uiteraard betreft dat verduurzaming in zijn algemeenheid, met specifieke thema’s zoals de verduurzaming van hoogbouw en verduurzaming van private complexen met een Vereniging van Eigenaren. Andere duurzaamheidsthema’s zijn onder meer circulariteit en bouwlogistiek. De thema’s van het kennisprogramma zijn in al hun aspecten ook terug te vinden op de beursvloer. Die is geheel gevuld en de circa 130 deelnemende bedrijven staan te popelen om zich eindelijk weer op deze manier aan een breed vakpubliek te kunnen presenteren.

Monument 2022
www.monumentenbeurs.nl
17, 18 en 19 mei 2022
Brabanthallen, Den Bosch
Gratis bezoekersregistratie: https://www.databadge.net/reno2022/reg/mon

- Advertisement -

Laatste nieuws

X