6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hoenderdaal Fasteners plant 1550 bomen

VEENENDAAL – Hoenderdaal Fasteners wilt graag een stukje bijdragen aan de CO2-reductie en is daarom een 5-jarige samenwerking aangegaan met Stichting Stukje Natuur. Zij gaan met de bijdrage van Hoenderdaal Fasteners jaarlijks 1550 nieuwe bomen aanplanten op Landgoed Prattenburg in Veenendaal. Met de aanplant van in totaal 7750 klimaat robuuste boomsoorten zoals Esdoorn, Kastanje en Douglas gaan ze naar verwachting in 50 jaar tijd ongeveer 775.000 kilo CO2 opslaan.

Zaterdag 19 maart werd het eerste deel van het doel gerealiseerd. De medewerkers van Hoenderdaal Fasteners hebben met hun kinderen vijfhonderd Douglasbomen geplant. En dat is het begin. “Mijn zoontje en ik hebben er tot nu toe tien geplant”, zegt Bart Veldhuizen, die met zijn zoon op de arm toekijkt hoe collega’s om hen heen bomen hun nieuwe thuis geven.

Bomen zijn de natuurlijke luchtfilters van de aarde; ze nemen CO2 op uit de lucht als ze groeien. Deze opgenomen CO2 wordt opgeslagen in het hout en de CO2 blijft dus opgeslagen als je hiermee bouwt. Deze natuurlijke CO2-opslag is een belangrijke oplossing om klimaatverandering tegen te gaan, en de houtbouw kan helpen het woningtekort in Nederland op te lossen. “Wat zou het prachtig zijn als we over vijftig jaar onze Dynaplus schroeven kunnen gebruiken om te bouwen met hout van hier door ons geplante bomen. En hoe leuk is het om straks een wandeling te kunnen maken in een door ons zelf aangelegd stukje natuur midden in een prachtig bos dat direct aan Veenendaal grenst”, zo was de reactie van één van de planters.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X