17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Training Technisch dossier

DELFT – Als fabrikant, importeur of medewerker die verantwoordelijk is voor de technische documentatie, weet je dat het voldoen aan de eisen van Europese richtlijnen en verordeningen een belangrijke taak is.  Normalisatie-instituut NEN biedt daarom een eendaagse training ‘Technisch dossier’. Cursusdatum: woensdag 12 april of donderdag 16 november, beide keren in Utrecht.

Technische documentatie wordt vaak gezien als onaangenaam bureaucratisch werk, dat de technicus eerst laat liggen, om er dan pas op het laatst aan te beginnen. Het móet immers gemaakt worden. De verklaringen van overeenstemming, de gebruikershandleiding, het technisch dossier en ook nog werkinstructies voor het eigen machinepark behoren tot deze verplichte technische documentatie.

Een goede technische documentatie kan ook voordelen bieden, zoals een betere positie in geval van juridische claims, imagoverbetering, tevreden klanten, minder belaste servicedienst, besparing op vertaalkosten en dergelijke. Bijkomende voordelen van het opzetten van een technisch (constructie)dossier van meet af aan zijn bijvoorbeeld een beter gestructureerd ontwerpproces, snellere overdracht en beschikbaarheid van informatie, beter inwerken van nieuwe medewerkers en veiligere machines.

Mix van klassikaal en online leren

De training biedt deelnemers de nodige kennis om technische documentatie effectief te maken. Je leert tijdens de training hoe je bepaalt welke eisen er gelden voor de inhoud van het technisch dossier voor jouw specifieke product en welke stappen je moet volgen om het technisch dossier compleet te krijgen. Voorafgaand aan de klassikale trainingsdag maak je een korte e-learning.

Na de training weet je welke richtlijnen en normen van toepassing zijn op jouw product of machine, welke testen uitgevoerd moeten worden, hoe je het technisch dossier voor jouw specifieke product of machine kunt opstellen en hoe je voldoet aan eisen voor handleidingen, verpakking en productmarkering. Ook leer je hoe je de conformiteitsverklaring opstelt.

De waardevolle kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de training zullen je helpen bij het opstellen van effectieve technische documentatie en dragen bij aan de kwaliteit van jouw bedrijf.

Voorkennis

We gaan ervan uit dat je voldoende voorkennis hebt van richtlijnen en normen, maar als dat niet het geval is, raden we je aan om de leergang CE-markeren machineveiligheid te volgen.

Waardering Hobéon SKO-VK

Het bijzondere van onze training is dat deze gewaardeerd is met 1 punt in het onderhoudssysteem AH/VK van Hobéon SKO. Dit punt wordt vermeld op het certificaat van deelname dat je na afloop van de training ontvangt.

 

Aanmelding:

trainingen@nen.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X