13 C
Apeldoorn
maandag 17 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

The Urban Woods Delft

DELFT – Houten betaalbare woningen die mee buigen met de toekomst: The Urban Woods. Het zijn hightech hubs, duurzaam by design en modulair. “Woningnood, klimaat, eenzaamheid, flexwerkers: de huizenmarkt vráágt om rigoureuze verandering,” aldus initiatiefnemer Sebastian Monteban.

In Delft verrijst de eerste vestiging. Het is het hoogste gebouw in Nederland van puur hout, zonder betonnen kern. Maar liefst tien verdiepingen. Een uitkomst want het bouwen ervan stoot nauwelijks stikstof uit en gaat in rap tempo. Oplevering is binnen een jaar. De indeling is modulair en circulair; altijd aan te passen en her te gebruiken. De woningen zijn in groen verpakt, energieneutraal, natuur-inclusief en klimaat-adaptief.

Nieuwe generatie ondernemers

Het concept komt voort uit een samenwerking tussen architecten, creatieven, biologen en techneuten. Monteban, die zijn strepen verdiende in de digitale wereld, kickstart het project met ruim 10 miljoen euro: “Ik geloof in duurzame woningen voor iedereen. En in snelheid. De huidige crisis is te urgent. Ik kon het niet langer aanzien. Met tech is nog zo veel te verbeteren in de huizenmarkt.” Medeoprichter Tim Vermeend voegt toe: “Wij zien dit als een platform voor een eindeloos mooie toekomst. Hopelijk blijven we niet lang uniek, maar trekken we de hele sector mee.”

“De huizenmarkt vráágt om rigoureuze verandering,” aldus initiatiefnemer Sebastian Monteban.
“De huizenmarkt vráágt om rigoureuze verandering,” aldus initiatiefnemer Sebastian Monteban.

Duurzaam by design

De gebouwen zijn duurzaam by design: bewoners kunnen bijna niet anders dan duurzaam leven, terwijl ze toch luxe voelen. Het speciaal ontwikkelde WoodsApp toont bewoners precies wanneer ze samen méer opwekken dan ze gebruiken. Zodat ze exact dàn bijvoorbeeld de vaatwasser aan zetten en het milieu minimaal belasten. Ook zien ze live hun eigen verbruik en verbeterkansen. En dankzij moderne technieken wordt verbruik automatisch geoptimaliseerd of – zoals het water – hergebruikt.

Samen leven

The Urban Woods zijn ontworpen om samen te leven in een rustgevende moderne sfeer. Het is een lifestyle merk met heldere waarden. Delen is het ding. Het zou ontmoetingen ontlokken, gemeenschapsgevoel prikkelen. Bewoners hebben een compleet privé appartement maar delen 350 vierkante meter om te ontspannen of te sporten. Ook zijn er e-bikes, deelauto’s en groepsactiviteiten. Alles te regelen in WoodsApp.

Geen huur

Uniek: geen huur. Bewoners sluiten zelf online een woonabonnement af. Ze personaliseren het abonnement, en daarmee hun vaste lasten, te allen tijde. Zo voegen ze met één swipe in WoodsApp gemakkelijk extra opbergruimte, een kweekkas, werkplek, schoonmaker, kunst of logeerkamer toe. “Flexibele abonnementen passen bij een maatschappij vol flexwerkers en snel veranderende behoeftes”, aldus Monteban. De woningen zijn ongemeubileerd en voor even of voor het leven.

 

Over The Urban Woods

The Urban Woods is een woonconcept voor de moderne duurzame stad. Geen huur: bewoners krijgen een aanpasbaar woonabonnement. De serene houten hightech hubs zijn duurzaam by design en volledig modulair. In Delft komen 102 woningen. In Amsterdam zijn er ruim 160 in voorbereidingsfase. Het doel is 5000 woningen binnen 5 jaar om daarna de volgende stap te zetten.

 

Nadere informatie:

www.theurbanwoods.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X