8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Parador bouwt logistiek centrum in Coesfeld

COESFELD  – Parador bouwt een nieuw logistiek centrum in Coesfeld (D) en wil daarmee een duidelijk signaal afgeven voor meer efficiëntie en duurzaamheid.

 

Sinds de oprichting in 1977 is Parador GmbH uitgegroeid tot het toonaangevende merk voor hoogwaardige producten voor vloer- en wandontwerp. Het assortiment omvat parket-, laminaat- en designvloeren, evenals wand- en plafondpanelen, die worden vervaardigd in de Duitse hoofdvestiging in Coesfeld en de Oostenrijkse productievestiging in Güssing.

 

De nieuwbouw omvat 30.000 vierkante meter met een capaciteit voor maximaal 30.000 pallets en voldoende ruimte voor operationele werkzaamheden. Na een intensieve planningsfase met belanghebbenden uit alle gebieden en in nauwe afstemming met de stad Coesfeld, is de koers gezet voor een succesvolle verwezenlijking van het project. Het bouw- en servicebedrijf Goldbeck uit Münster kreeg de opdracht voor het ontwerp en de integrale planning.

 

“We zijn blij dat we rekening hebben kunnen houden met de belangen van alle projectpartners en dat we nu kunnen overgaan tot de uitvoering”, kijkt Stefan Kükenhöhner, directeur van Parador, met positieve blik naar de komende maanden.  De oplevering van het logistiek centrum is voorzien in het voorjaar van 2024.

 

Om dit strakke schema aan te houden is er een ervaren partner nodig, die Parador in Goldbeck heeft gevonden. “Na meer dan een jaar van constructieve besprekingen en intensief voorbereidend werk, zijn we zeer blij dat we een duurzaam en energie-efficiënt logistiek centrum voor Parador kunnen realiseren”, legt Christian Terwey uit, manager van de Goldbeck-vestiging in Münster.

 

De belangrijkste argumenten voor de bouw van het nieuwe logistieke centrum van Parador zijn efficiëntie, duurzaamheid en versterking van de vestiging in Coesfeld. Met de nieuwbouw en de bijbehorende centralisatie van de magazijnen verbetert Parador de algehele efficiëntie van zijn logistiek en kan hij zich veel flexibeler opstellen. De externe magazijnen van Parador in de omgeving kunnen worden gesloten, waardoor ongeveer 33 procent van de eerdere transporten niet meer nodig is.

 

Het thema duurzaamheid wordt bovendien ondersteund door een groengevel en een uitgebreid beplantingsplan voor de site. Ook staat een PV-installatie op het 30.000 vierkante meter grote dakoppervlak op de planning. De hiermee opgewekte energie zal voor eigen verbruik worden gebruikt op de vestiging in Coesfeld. Zo versterkt Parador zijn CO2-neutrale productie op de vestiging.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X