6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Stihl opent een nieuw centraal magazijn in Völklingen

VÖLKLINGEN – Met de opening van een nieuw centraal magazijn in Völklingen (Saarland, Duitsland), legt de Stihl Groep de fundamenten voor zijn verdere groei, met name in het veelbelovende accusegment. Voortaan worden alle Stihl handelsmaatschappijen wereldwijd en de Stihl dealers, hoofdzakelijk in Duitsland, Frankrijk en de Benelux, bevoorraad vanuit Völklingen.

In de nieuwe vestiging voor logistiek en distributie bewaart en verdeelt de tuin- en motormachinefabrikant accuproducten en alle machines die in de productievestiging in Tirol geproduceerd worden. Het centrale magazijn in Saarland komt in de plaats van het huidige magazijn in Straatsburg, dat door de voortdurend toenemende vraag naar producten op zijn capaciteitsgrenzen botste. De voltooiing van de nieuwbouw is gepland voor midden 2022. Op 1 januari 2023 wordt het centrale magazijn volledig in gebruik genomen.

Opslag- en pickingtechnieken

De nieuwbouw imponeert met zijn hypermoderne opslag- en pickingtechnieken, zoals zelfrijdende pickingmachines en smartwatches waarop de voorraden en instructies af te lezen zijn. Die vervangen de klassieke handscanners en zijn veel ergonomischer en flexibel in het dagelijkse werk. Er is gekozen voor een combinatie van smalle gangpaden, doorloopgangen en brede gangpaden om de inrichting aan te passen aan de opgeslagen goederen. Op die manier is er een hoge flexibiliteit en kan er vlot geschakeld worden in functie van veranderende omstandigheden. Het terrein van in totaal 120.000 vierkante meter waarop de nieuwbouw tot stand komt, biedt bovendien de mogelijkheid om de opslagplaats uit te breiden.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X