20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

3M Webinar over valbeveiliging

NEUSS – Elke dag worden wereldwijd bijna een miljoen werknemers getroffen door een arbeidsongeval en sterven bijna 6300 mensen als gevolg van een arbeidsongeval of beroepsziekte: hoofd- en oogletsel, gehoor- en ademhalingsrisico’s, vallen van hoogte en vallende voorwerpen: bouwvakkers kunnen dagelijks met al deze zaken te maken krijgen.

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is de laatste verdedigingslinie en bij het selecteren van PBM moet rekening worden gehouden met de drager, de uit te voeren werkzaamheden en de werkomgeving. Als veiligheid voor werknemers die op hoogte werken een prioriteit is, heeft iedereen in het bouwteam daar baat bij.

In het webinar op woensdag 18 mei 2022 van 14.00 – 15.00 uur staat centraal het werken op hoogwerkers, steigers en scherpe randen, evenals kwesties als het begrijpen van valhoogtes en de risico’s van vallende voorwerpen.

3M erkent het probleem als een van de grootste uitdagingen in de bouwsector. Tijdens dit webinar bespreken branche-experts van 3M enkele van de gevaren, best practices en aanbevolen PBM-oplossingen voor valbeveiliging in de bouw.

Spreker op het webinar is Martin Verkamman. Hij is bij 3M salesspecialist voor werken op hoogte en in besloten ruimtes. Hij vervult deze functie sinds 2012 en heeft voordien veel ervaring opgedaan in de steigerbouwsector. In zijn huidige functie ondersteunt hij eindgebruikers en distribiteurs bij het gezamenlijk vinden van passende beveiligingsoplossingen. Naast zijn rol als salesspecialist, ondersteunt Verkamman 3M in België en Nederland in verschillende normalisatie commissies voor PBM’s en Ankerpunten en is hij lid van de werkgroep ‘Veilig werken op hoogte’ van de VVGW.

Deelname aan het webinar is gratis. Meer informatie over het webinar programma:
https://www.3mnederland.nl/3M/nl_NL/worker-health-safety/safety-training-courses/full-story/~werken-op-hoogte-bouw/?storyid=140ebc74-939a-49b5-b22f-906293b6b56a
Na 18 mei 2022 dus zal het webinar op elk moment on demand beschikbaar zijn via onderstaande link.

Trainingsprogramma valbeveiliging: http://beneluxtraining.3m.com/workingatheight

.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X