5.1 C
Apeldoorn
woensdag 24 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Samenwerking Medite en tuinontwerper Sarah Eberle

DARTFORD (GB) – Medite Smartply werkt samen met Sarah Eberle aan een tuinontwerp voor de Royal Horticultural Society (RHS) Chelsea Flower Show in mei 2022. Eberle is al meer dan 30 jaar actief als landschapsarchitect en is een van de meest bekroonde ontwerpers van de RHS Chelsea Flower Show. De tuin zal in het teken staan van duurzaamheid met organische patronen. Daarnaast laat het ontwerp verschillende toepassingen met, en veelzijdigheid van, Medite Smartply-producten zien.

Na hun betrokkenheid bij de COP26-klimaatconferentie in Glasgow, gaat Medite Smartply met de RHS Chelsea Flower Show verder om de toewijding aan duurzaam bouwen te demonstreren. Dit doel wordt ondersteund door het productaanbod. In samenwerking met tuinontwerper Sarah Eberle worden de mogelijkheden van houtachtig plaatmateriaal in én om het huis getoond.

“Ik ben verheugd om met Medite Smartply samen te werken en hun producten te gebruiken in mijn ontwerp voor de nieuwe tuin”, vertelt Eberle. “Het is inspirerend om met zo’n innovatief bedrijf samen te werken dat uitzonderlijke houtachtige platen produceert met behoud van duurzaamheid. Naarmate de show nadert, zullen we nog meer vertellen over het achtergrondverhaal van het ontwerp.”

Primeur voor producent

Het evenement, dat in Chelsea (Groot-Brittannië) plaatsvindt in mei 2022, is al jarenlang hét hoogtepunt voor alle tuinontwerpers en landschapsarchitecten. Gedurende vijf dagen worden talloze tuinontwerpen en tuinbouwmogelijkheden tentoongesteld. De deelname aan de show van volgend jaar is een primeur voor Medite Smartply.
“We vinden het geweldig om betrokken te zijn bij de RHS Chelsea Flower Show 2022 en om samen te werken met zo’n prestigieuze ontwerper is echt een eer”, zegt Chris King, Managing Director – Commercial bij Medite Smartply. “Hoewel onze producten al lang worden gebruikt tijdens evenementen die zo bekend zijn als de RHS Chelsea Flower Show, wilden we van deze gelegenheid gebruik maken om de wereld te laten zien hoe ver houtachtig plaatmateriaal is op het gebied van innovatie en duurzaamheid.”

Om de eindeloze ontwerpmogelijkheden van MDF-platen te demonstreren, heeft Medite Smartply onlangs een online MDF-community gelanceerd. Hier kunnen hobbyklussers en professionals hun werk delen, inspiratie opdoen en prijzen winnen voor hun gedeelde projecten.

Medite Smartply maakt deel uit van Coillte, een FSC-gecertificeerde Ierse fabrikant van bosbouw- en bosbouwproducten. De onderneming is gevestigd in Clonmel en Waterford, Ierland, en produceert een assortiment van MDF (Medium Density Fibreboard) en OSB (Oriented Strand Board) bouwproducten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X