22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Binnen één generatie van schuurtje naar hightech timmerfabriek

ALMERE – Interieurbouw Rick Smeenk uit Almere bestaat 40 jaar. In 1982 start de dan 19-jarige Rick met timmeren in een schuurtje in Diemen. Onder leiding van hem en zijn vrouw Ellen groeit het bedrijf en na 20 jaar verhuizen ze naar Almere. Nu, weer 20 jaar verder, is de onderneming uitgegroeid tot een hightech timmerfabriek.

In Almere zijn de werkplaats en meubelspuiterij voorzien van de nieuwste technieken, waardoor Rick Smeenk met een relatief klein team een enorme productie kan genereren.
Naast omzet en groei zijn ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen speerpunten binnen het bedrijf. Het Smeenkteam optimaliseert het gebruik van hun grondstoffen, hergebruik van restmaterialen en het comprimeren van afvalstromen. Deze werkwijze resulteert niet alleen in een positief bedrijfsresultaat, maar ook in eervolle onderscheidingen.

Interieurbouw Rick Smeenk ontvangt van de gemeente Almere de ondernemersprijs voor Beste Onderneming en van de provincie Flevoland de Flevopenning voor Meest Innovatieve Bedrijf.

Foto’s: Suzanne Paap, Bloom inspiration

Flexibiliteit en een sterke veerkracht typeren het ondernemersechtpaar en hun team. In het begin bouwden zij wereldwijd stands. Na ‘9/11’ kwamen daarvoor steeds minder opdrachten. Ze richtten zich vervolgens op interieurbouw. Hun opdrachtgevers in die tijd waren vrijwel alle bekende grootwinkelbedrijven. Toen de ene na de andere winkel uit het straatbeeld verdween, bekwaamden ze zich in het inrichten van kantoren, showrooms en horeca.

Thuiswerken en de Covidmaatregelen hebben ertoe bijgedragen dat het bedrijf zich momenteel voornamelijk bezig houdt met het realiseren van high-end interieurs voor particuliere opdrachtgevers.

Naast complete interieurs kunnen professionele opdrachtgevers bij hen terecht voor halffabricaten. En collega bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om materiaal te laten zagen, boren frezen en/of spuiten.

www.ricksmeenk.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X