20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Ruim 73.000 bezoekers op de Dag van de Bouw 2024

DEN HAAG –  154 Bouw- en infraprojecten openden zaterdag 8 juni hun bouwhekken voor de 17e editie van de Dag van de Bouw. Dit werd enthousiast ontvangen en ruim 73.000 Nederlanders maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen op bouwplaatsen die de rest van het jaar alleen toegankelijk zijn voor bouwers. Bezoekers werden verwelkomd bij diverse bouw- en infraprojecten en kregen uitleg over de energietransitie, nieuwbouw-, onderhouds- en verduurzamingsprojecten. De bouwsector is dagelijks bezig met een immense bouwopgave om ons land bereikbaar en veilig te houden en toekomstbestendig te maken.

 

Een mooi project kiezen was niet eenvoudig, aangezien er een enorme diversiteit aan bouwprojecten open was. Zo konden bezoekers in Rotterdam over het viaduct van het Terbregseplein lopen. Boven op het viaduct hadden ze zicht op één van de drukste verkeersaders van Nederland, die straks de bestaande A16 met de A16 Rotterdam verbindt.

 

Het Binnenhof en de bodem van de sluis

 

Op het strand van Velsen kon jong en oud zien hoe windparken op zee aangesloten worden. Op het Binnenhof in Den Haag kregen bezoekers een unieke rondleiding door de verbouwing van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Raad van State. In Twello kon men rondlopen in een nieuwe energieneutrale brandweerkazerne. In Kampen was de mogelijkheid om over de bodem van een toekomstige sluis te lopen en in Nieuw-Bergen zag je hoe een dijk versterkt wordt! En dat was maar een kleine greep uit het mooie aanbod.

 

Grote belangstelling voor de A16

 

Sommige projecten trokken enorm veel bezoekers. Zo kwamen er ruim 4000 mensen naar het in aanbouw zijnde zwemcentrum De Welle in Drachten, 3300 naar de renovatie van het Binnenhof en ruim 2000 naar de verbouwing van het station in Groningen. Op de Groene Boog op de A16 werden de verwachtingen zelfs overtroffen, zij ontvingen vandaag wel 8000 bezoekers. Het ging uiteraard niet alleen om de bezoekersaantallen maar veel bouwers waren aangenaam verrast door de oprechte interesse van de bezoekers van hun projecten.

 

Oplossing netcongestie

 

De opening van de Dag van de Bouw vond dit jaar plaats op de bouwplaats in de Zuidplaspolder bij Zevenhuizen. Hier bouwt Croonwolter&dros – Mobilis in opdracht van TenneT en de regionale netbeheerders Liander en Stedin, met de bedrijven VBH Infra en BVR Groep een nieuw hoogspanningsstation. Als het station en de verbindingen straks gereed zijn, zorgt dit voor een flinke vergroting van de transportcapaciteit van elektriciteit in de regio. Ook komt er dan ruimte voor meer nieuwbouw in de regio, zoals Het Vijfde Dorp en het bedrijventerrein Dryport Zuidplas.

 

Uniek kijkje

 

“Dit jaar hebben we met trots duizenden geïnteresseerden op 154 verschillende bouwprojecten in het hele land mogen verwelkomen. Door de grote diversiteit aan projecten konden zij kennismaken met de veelzijdigheid en het vakmanschap binnen onze sector,” benadrukt Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. “Ik heb vanmorgen samen met bouwers, netbeheerders en relaties de dag geopend in de Zuidplaspolder bij Zevenhuizen en kreeg een uniek kijkje hoe een nieuw hoogspanningsstation gebouwd wordt.”

 

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens de dag zetten bouwplaatsen in heel Nederland de hekken open. Bezoekers maakten kennis met alle bijzondere technieken en innovaties van de bouw en infra en de opdracht die de sector heeft om Nederland klaar te maken voor de toekomst.

 

Over Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra. Zij verenigt en verbindt 4600 kleine en grote bedrijven, behartigen de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau, en maken zich hard voor vernieuwing in de bouw en infra.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X