20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Bewerkingstool voor plaatmateriaal

UTRECHT – Stiho introduceert een online tool waarmee klanten plaatmateriaal op maat kunnen laten bewerken. Klanten kunnen via de webshop eenvoudig en snel binnen enkele minuten een order doorgeven voor plaatmateriaal op maat voor hun projecten.

“Wij zijn de eerste bouwgroothandel op de Nederlandse markt die zo’n tool aanbieden,” vertelt projectmanager Pieter Beulens van Stiho. “Met de bewerkingstool kunnen onze klanten eenvoudig en snel online orders voor plaatmateriaal op maat doorgeven. De huidige manier van werken is dat er over en weer wordt gemaild of gebeld over de bewerkingen van plaatmateriaal. Hierdoor heb je een grotere faalkans aan beide kanten en het is tijdrovend. Met de bewerkingstool kunnen klanten nu snel en gemakkelijk online hun orders voor plaatmateriaal op maat doorgeven.  Hierdoor heb je minder faalkosten en wordt het proces versneld. Binnen een paar minuten is het online geregeld.”

Voordelen

Een ander voordeel voor de klanten is dat deze direct inzichtelijk krijgen wat de kosten zijn. “Deze kosten kunnen weer direct worden doorvertaald naar een offerte voor hun klant,” vertelt Beulens. “Niet alleen kan er via de bewerkingstool een plaat op maat worden besteld, ook zijn er diverse randbewerkingen mogelijk. Het uitbesteden van het op maat laten zagen überhaupt kent veel voordelen voor de klant. Niet iedereen heeft namelijk uitgebreide machinerie om dit te doen. Ook bespaart het op maat laten maken klanten een hoop tijd en kunnen zij op locatie direct overgaan tot installatie. Hierdoor worden projecten eerder opgeleverd.”

Uitbreiding

“Het stopt echter niet bij deze tool”, aldus Beulens. “De vervolgstap is dat we ook het afkorten en het schaven van houten balken in een online tool gaan aanbieden. We hebben daarbij natuurlijk ook zaagmachines op onze vestigingen staan. Deze zouden we in de toekomst ook kunnen koppelen aan de bewerkingstool. Zo blijven we digitaal doorontwikkelen met slimme oplossingen die onze klanten tijd besparen en gemak bezorgen.”

Over Stiho

Stiho is al sinds 1926 groothandel in bouwmaterialen, hout & plaat en ijzerwaren voor bouwend Nederland. Met meer dan 23 vestigingen door heel Nederland is Stiho altijd dichtbij en met één centraal distributiecentrum leveren de groothandel alles wat nodig is om in één stop bij jou op de bouw te zijn. De afgelopen jaren heeft Stiho geïnvesteerd in slimme digitale oplossingen die klanten tijd besparen en gemak brengen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X