17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Recticel isolatieoplossingen PEFC gecertificeerd

BRUSSEL – Recticel Insulation is PEFC-gecertificeerd voor haar meerlaagse thermische isolatieoplossingen. Dit maakt Recticel naar eigen zeggen de eerste PIR/PUR‑fabrikant in Europa die geautoriseerd is om dit milieulabel te gebruiken. Concreet betekent dit dat het papier dat wordt gebruikt in de meerlaagse bekledingen van de isolatieplaten afkomstig is uit duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen.

Recticel Insulation biedt hoogwaardige thermische isolatieoplossingen waarvan de meerlaagse bekledingen gemaakt zijn van houtvezels en alleen afkomstig uit PEFC-gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen. Het PEFC-label is toegekend op Recticel Eurowall®, Eurothane® Silver, Eurothane® Silver A, Eurofloor® en Euroroof® isolatieoplossingen.

Recticel Insulation beschikte al over het PEFC-keurmerk voor enkele isolatieproducten die in haar fabrieken in Bourges (Frankrijk) en in Stoke-on-Trent (het Verenigd Koninkrijk) worden geproduceerd. Nu wordt deze PEFC-certificatie verder gefaseerd uitgerold voor meer producten en in alle fabrieken waar meerlaagse bekledingen worden ingezet. “Met het PEFC-label op onze isolatieproducten bewijzen we onze inzet voor duurzaamheid voor onze klanten, architecten, projectontwikkelaars en aannemers, maar ook voor eindgebruikers.” zegt Dirk Vermeulen, Head of Technical Management bij Recticel Insulation.

Nadere informatie:
www.recticelinsulation.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X