6.4 C
Apeldoorn
zaterdag 20 april 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Propassiv wordt Airtight

DARTFORD – – Medite Smartply, fabrikant van milieubewust geproduceerd houten plaatmateriaal, kondigt een naamsverandering aan voor Smaertply Propassiv, een van zijn OSB-producten. Het product wordt vanaf nu Smartply Airtight genoemd, omdat dit de kenmerkende producteigenschappen luchtdichtheid en dampbeheersing beter benadrukt. De nieuwe naam zorgt voor duidelijkheid over het gebruik van dit product in bouwprojecten

Airtight is een OSB-plaat met geïntegreerde dampbeheersing en luchtdichte-eigenschappen. De OSB-plaat reguleert automatisch de luchtdichtheid en zorgt samen met Smartply’s oppervlaktetechnologie voor een consistent hoge luchtdichtheid en dampweerstand over het hele oppervlak. Smartply Airtight is ontworpen voor de binnenbekleding van houtskeletbouw. De geïntegreerde eigenschappen maken extra lucht- en dampremmende membranen overbodig. Dit maakt het geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

De bouwsector transformeert met als doel om de CO2-voetafdruk bij bouwprojecten terug te dringen. Daarnaast zijn er steeds meer wettelijke kaders en eisen voor nieuwe bouwprojecten om te voldoen aan milieudoelstellingen. Denk aan richtlijnen voor materiaalgebruik en de isolatiekwaliteit van de constructie. Smartply Airtight is als luchtdicht OSB/3-paneel ontworpen voor structureel gebruik in energie-efficiënte gebouwen, ondersteund door onafhankelijke certificering.

Rebecca Goldsmith, Product Manager bij de Ierse fabrikant zegt: “De naamsverandering naar geeft het product een letterlijke definitie die makkelijk te begrijpen is voor klanten en bestekschrijvers. In een tijdperk waarin toekomstbestendige, milieubewuste keuzes steeds belangrijker worden, biedt dit product verschillende belangrijke voordelen voor energie-efficiënte bouwen.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X