17.6 C
Apeldoorn
vrijdag 19 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Oprichter Nestro Lufttechnik ontvangt hoge Duitse onderscheiding

ERFURT – Paulus Nettelnstroth, oprichter van Nestro Lufttechnik heeft op 23 augustus het Kruis van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland ontvangen. De prijs wordt jaarlijks door de bondspresident uitgereikt voor bijzondere prestaties op politiek, economisch, cultureel, intellectueel of vrijwilligersgebied.

Paulus Nettelnstroth werd in 1948 in Füchtorf in het Münsterland geboren als laatste van negen kinderen. Daar groeide hij op in slechte omstandigheden en moest hij als klein kind een handje helpen in de land- en bosbouw. Na diverse opleidingen en diverse banen richtte hij in december 1977, op 29-jarige leeftijd, zijn eerste productiebedrijf op, Nestro Lufttechnik, in Bad König.

Door zijn opgebouwde ervaring en het zelf opgebouwde klantennetwerk kon het bedrijf snel groeien en moest het vanwege capaciteitsredenen binnen 10 jaar drie keer verhuizen, uiteindelijk naar Röllbach. In de houtindustrie was de tijd simpelweg rijp voor filtertechnologie van topkwaliteit. Terugkijkend herinnert Paulus Nettelnstroth zich: “Het eerste wat je doet is een verkoper inhuren. Dan huur je productiemedewerkers in, dan produceren ze meer dan er verkocht wordt, en dan huur je een andere verkoper in, enz., enz.”

In 1987 opende Nestro zijn eerste verkoopkantoor in Versmold /Westfalen, en in 1990 – slechts een paar maanden na de opening van de voormalige Duitse binnengrens – een tweede in Eisenberg / Thüringen. Twee jaar later opende Nestro een nieuwe productiefabriek in Hainchen – vandaag de dag een district van Schkölen, amper tien kilometer verwijderd van Eisenberg. Het productiegebied in Hainchen werd al in 1998 verdubbeld. In hetzelfde jaar werd een ander Nestro-productiebedrijf opgericht in Stare Olesno (voorheen Rosenberg), Polen, lang voordat het land zich bij de EU aansloot. Deze site werd later continu opgebouwd en uitgebreid voor de Nestro groep door Bernadette Nettelnstroth tot aan haar dood in 2021. Uiteindelijk werd in 1999 het derde Nestro-productiebedrijf opgericht in Pécs in Hongarije.

In 2007 ontving Nestro Lufttechnik de ‘Grote Prijs voor kleine en middelgrote ondernemingen’ van de Oskar Patzelt Foundation, vanwege zijn ondernemerssucces – waarschijnlijk de meest begeerde zakelijke onderscheiding in Duitsland. En in 2008 ontving Paulus Nettelnstroth persoonlijk de ‘Lothar-Späth-prijs’ van de Federale Vereniging voor Economische Ontwikkeling en Buitenlandse Handel voor uitmuntende ondernemersactiviteiten uit handen van de voormalige premier van Baden-Württemberg. In 2017 droeg Paulus Nettelnstroth de leiding over aan zijn zoon Robert en werkt hij sindsdien op de achtergrond als adviseur.

Nestro Lufttechnik is momenteel een van de grote gevestigde fabrikanten van producten en systemen voor de extractie- en filtertechnologie en voor hun daaropvolgende verwarmingstechnologie, voor oppervlaktetechniek en voor sorteer- en verwijderingstechnologie. Ongeveer driehonderd medewerkers ontwikkelen en produceren de apparatuur volgens individuele klantspecificaties in de drie productielocaties in Duitsland, Polen en Hongarije.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X