14.5 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Metsä start met bouw Kerto LVL-fabriek

ÄÄNEKOSKI – De Metsä Group heeft een start gemaakt met de bouw van de Kerto LVL-fabriek in Äänekoski (Finland). De fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van ongeveer 160.000 kubieke meter Kerto LVL. Metsä verwacht in de tweede helft van 2026 van start te kunnen gaan met de productie.

HDR created and tone mapped with easyHDR 3.15.2: [1] DJI_0063.JPG, [2] DJI_0062.JPG, [3] DJI_0064.JPG
De eerste steen van de houtproductiefabriek werd gelegd door parlementslid Timo Harakka, Executive Vice President van Metsä Wood Jaakko Anttila, Chief Executive Officer van SRV Saku Sipola en Metsä Woods projectdirecteur Eero Lampola. Bovendien sprak Matti Tuononen, burgemeester van de stad Äänekoski, zijn groeten uit tijdens het evenement.

 

“De Kerto LVL-fabriek in Äänekoski is een belangrijke investering voor Metsä Group. Met de nieuwe capaciteit zullen we voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar houtconstructies, wat een belangrijke stap is naar een koolstofarme toekomst voor de bouwsector. Kerto LVL-producten zijn sterk en materiaalefficiënt, slaan koolstof op en verkleinen de ecologische voetafdruk van de bouw”, zegt Jaakko Anttila, Executive Vice-president, Metsä Wood.

 

Tijdens de metselceremonie werden kranten van de dag, geldige Finse munten, plannen van de fabriek, een Kerto LVL-balk en een Kerto LVL-handboek in de tijdcapsule van de eerste steen gedeponeerd als aandenken aan dit tijdperk voor toekomstige generaties.

 

De bouwwerkzaamheden zijn verdeeld over zes verschillende secties, waarbij de werkzaamheden gefaseerd verlopen. In sectie 1 zijn de hoofdframe-installaties al voltooid, terwijl in sectie 5 en 6 nog betonwerkzaamheden plaatsvinden. Vervolgens wordt in sectie 1 begonnen met het installeren van de dakelementen. Momenteel werken er ongeveer tachtig mensen op de locatie, en het personeelsbestand zal groeien naar tweehonderd mensen.

De werkgelegenheidsimpact van de bouwfase van het project wordt geschat op ongeveer duizend manjaren. Wanneer de fabriek voltooid is, zal deze fabriek werk bieden aan ongeveer 150 mensen direct en 200 mensen in de toeleverende activiteiten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X