19.2 C
Apeldoorn
maandag 20 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Metsä bouwt nieuwe Kerto LVL-fabriek in Finland

Äänekoski  – Metsä Wood en bouwbedrijf SRV hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van de nieuwe Kerto LVL-fabriek van Metsä Wood in Äänekoski, Finland. De fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van ongeveer 160.000 kubieke meter, wat een toename van 50 procent vertegenwoordigt van de totale Kerto LVL-capaciteit van het bedrijf.

“Onze partnerkeuze werd beïnvloed door de expertise van SRV op het gebied van industriële projectbouw en het contractmodel gebaseerd op nauwe samenwerking”, zegt Jaakko Anttila, EVP, Metsä Wood.

Metsä Wood besloot in juni een nieuwe Kerto LVL-fabriek te bouwen en de voorbereidende werkzaamheden op de fabriekslocatie zijn volgens plan gevorderd. De impact op de werkgelegenheid van de bouwfase van het project wordt geschat op ongeveer 1.000 manjaren. Wanneer de fabriek voltooid is, zal deze fabriek ongeveer 150 mensen direct werk bieden en 200 mensen in de directe waardeketen. De fabriek zal naar verwachting in de tweede helft van 2026 met de productie beginnen.

“De Äänekoski Kerto LVL-fabriek zal worden uitgevoerd volgens een modern coöperatief model, dat vanwege de voordelen duidelijk steeds gebruikelijker wordt in industriële projecten. Tijdens de ontwikkelingsfase hebben we het project in goede en nauwe samenwerking met de klant gepland en gecoördineerd, en zijn nu klaar om de implementatiefase te starten”, zegt SVP Hannu Lokka, verantwoordelijk voor de regionale eenheden van SRV.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X