12.6 C
Apeldoorn
zondag 16 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Koninklijke Jongeneel ‘overhandigt’ 225 bomen

UTRECHT – “Je wordt maar één keer 225 jaar,” grapt Michiel Verbraak, directeur van Jongeneel. “En dus kun je het maar beter goed doen.” Daarmee doelt hij op één van de jubileumacties bij de marktleider in hout, plaat en gevel. Te weten: ‘Plant een boom, zo hout het nooit op’.

 

Het hout nooit op? Dat is het bekende woordgrapje in de slogan van Jongeneel. “Juist daaraan willen we in ons jubileumjaar een serieuze draai geven”, aldus Mascha Nuijens, verantwoordelijk voor Marketing en Formule bij Jongeneel. “We zijn groot geworden door de handel in hout, tijd om iets terug te doen!”

 

Oneindig

Sowieso zit duurzaam ondernemen diep in het DNA van Jongeneel. Nuijens zag in het 225-jarige bestaan een aanleiding om dit nog eens extra te belichten. “Hout is bijzonder duurzaam bouwmateriaal”,  licht ze toe. “Indien afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, is het in principe oneindig beschikbaar.” Bij Jongeneel heeft hout en plaat uit zulke bossen dan ook altijd een FSC of PEFC-certificaat.

 

Boombelofte

Om die oneindigheid van hout als bouwmateriaal te benadrukken werd de actie ‘Plant een boom, zo hout het nooit op’ gelanceerd. Afgelopen september deden klanten van Jongeneel hieraan mee. Alle bestellingen van tenminste  750 euro die via Jongeneel.nl werden geplaatst, werden gehonoreerd met een fraaie belofte: een toekomstige boom! Een groot succes, de actieweek leverde heel wat bomen op. Mascha Nuijens: “Natuurlijk hebben we dat aantal opgehoogd naar 225; dat past wel in dit mooie jubileumjaar!”

 

Bomencheque

De bomenplant-actie is op touw gezet in samenwerking met het Buitenfonds, een onafhankelijke stichting die fondsen werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Frank van Hedel nam namens het Buitenfonds op dinsdag 22 november een ‘bomencheque’ in ontvangst – overhandigd door directeur Michiel Verbraak en Mascha Nuijens. Goed voor 225 bomen die volgend voorjaar geplant zullen worden bij de Chaamse bossen van Breda.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X