22.1 C
Apeldoorn
zondag 21 juli 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Dongen Pallets in handen van Foresco Group

DONGEN -Dongen Pallets en de Belgische Foresco Group hebben overeenstemming bereikt over de overname van Dongen Pallets. Onderdeel van de overname zijn alle businessunits, het vastgoed, de productiemiddelen, de energiecentrale en de circa honderd medewerkers. De werkgelegenheid blijft volledig behouden.

Dongen Pallets is een familiebedrijf met een historie van 60 jaar. Het bedrijf wordt geleid door algemeen directeur Jurgen Kemps, zoon van oprichter Theo Kemps. Als totaalleverancier met drie slagvaardige business units – Production, Inspection & Repair en Packaging – levert Dongen Pallets brede expertise en ervaring voor logistieke uitdagingen. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit het produceren van houten pallets, exportkisten en industriële verpakkingen, het inspecteren en repareren van pallets en het leveren van maatwerk houten verpakkingsoplossingen.

Kemps: “Na intensief familieoverleg hebben we met de drie aandeelhouders besloten om het bedrijf over te dragen aan Foresco. Niemand van de volgende generatie wil op termijn het roer overnemen, wat onze keuze logisch maakt. Het was overigens geen eenvoudige beslissing, want we hebben veel herinneringen aan het familiebedrijf, dat mijn vader vanaf 1962 met bloed, zweet en tranen opbouwde. Ik ben 30 jaar geleden bij Dongen Pallets begonnen en rond 2006 nam ik het stokje over van mijn vader. Ik ben er trots op dat we het bedrijf zover hebben gebracht.”

Foresco Group is een Belgische producent van houten pallets en verpakkingen en marktleider in industriële verpakkingen. De overname van Dongen Pallets past in de actieve consolidatiestrategie van Foresco. Dankzij de acquisitie groeit de omzet van de groep in 2022 naar 450 miljoen euro en 1.000 medewerkers in België en Nederland. Ook verstevigt Foresco haar positie als belangrijkste aanbieder van houten pallets, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecycling in de Benelux. De schaalvergroting leidt bovendien tot meer leverzekerheid voor de klanten van beide bedrijven.

Foresco Group is eigendom van Dynamica, het investeringsvehikel van ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet. Gedelegeerd bestuurder Ponnet: “Wij blijven inzetten op onze actieve consolidatiestrategie. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker in onze industrie. Enerzijds om efficiencyvoordelen te realiseren, maar vooral om klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te beleveren. Daarnaast kunnen we meer impact maken als het gaat om duurzaam ondernemen.”

Zowel Kemps als Ponnet zijn verheugd met de overname. Met de nieuwe eigenaar is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd, blijft de werkgelegenheid behouden en ligt een duurzame toekomst in het verschiet. Voor directeur Kemps en de overige aandeelhouders cruciale voorwaarden om de aandelen van het familiebedrijf met een gerust hart over te dragen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X