19.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 mei 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Koningin Máxima bezoekt bouwplaats in aanloop naar de Dag van de Bouw

RIJNSBURG – Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag 13 juni een bezoek gebracht aan Rijnsburg voor een werkbezoek in aanloop naar de Dag van de Bouw. Op de Dag van de Bouw kan heel Nederland een kijkje nemen achter de bouwhekken van ruim 150 bouwplaatsen in heel Nederland. Koningin Máxima nam uitgebreid de tijd voor een rondleiding en gesprekken over deze bijzondere bouwplaats.

 

De Koningin arriveerde rond 13:30 op de bouwplaats. Na een warm welkom door burgemeester van Rijnsburg Cornelis Visser en Koninklijke Bouwend Nederland voorzitter Arno Visser, werd ze meegenomen in het bouwproject door KBM directeur Willem van der Plas. Daarna trok de Koningin veiligheidsschoenen aan, zette ze een bouwhelm op en werd ze rondgeleid over de bouwplaats. Ze nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met de bouwers van dit mooie project. Aan het einde van de rondleiding stond het mobiele bouwlab op haar te wachten waar ze samen met kinderen van basisschool PCBO Oranje Nassau uit Rijnsburg een kijkje in mocht nemen.

Arno Visser: “Het was in vele opzichten een stralende dag met stralende mensen. De Koningin was enorm goed geïnformeerd en toonde oprechte interesse in onze sector. Ik hoop dat veel mensen aanstaande zaterdag op de Dag van de Bouw in haar voetsporen treden en zelf een kijkje komen nemen op de meer dan 150 bouwplaatsen die geopend worden voor alle inwoners van Nederland.

 

Bouwproject Rijnsburg

In Rijnsburg bouwt KBM in opdracht van woningcorporatie Dunavie 117 sociale huurwoningen terug op de plek waar er 72 circulair geoogst zijn. Alle woningen zijn sociale huurwoningen zonder gas, zeer energiezuinig en worden tevens voorzien van zonnepanelen. Het is daarmee een voorbeeld van een project waar betaalbare, zeer energiezuinige en duurzame woningen gerealiseerd worden. Willem

van der Plas: Fantastisch dat de Koningin vandaag onze bouwplaats bezocht heeft en echt de tijd nam om zich te verdiepen in het project en de tijd nam om in gesprek te gaan met onze bouwplaat medewerkers.”

 

Dag van de bouw

Het bezoek vond plaats in het kader van de Dag van de bouw, de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. De dag wordt officieel geopend in Rotterdam op project de Kuil door minister Hugo de Jonge. Er hebben zich al meer dan 150 projecten aangemeld voor de Dag van de Bouw 2023.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X