20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Pool winnaar Rookie World Championship

ROTTERDAM – Het was een onvergetelijke verjaardag voor de Pool Szymon Groenwald. De jonge topsporter gaf in het weekend van 11 en 12 juni een verbluffende show en vestigde een nieuw wereldrecord in zowel de Underhand Chop als de Single Buck om de Australiër Curtis Bennett voor te blijven in het Stihl Timbersports Rookie World Championship. De derde plaats werd weggekaapt door de Nieuw-Zeelandse Sam Bellamy.

Een krachtige opening in de Underhand Chop leverde Szymon Groenwald een opvallende nieuwe wereldrecordtijd van 13,64 seconden op. Met een tijd van 9,01 in de Single Buck overwon Groenwald tegenslag na een diskwalificatie in de Stock Saw én vestigde hij nóg een verbluffend wereldrecord. Zo eiste hij meteen ook de titel van Rookie World Champion 2023 op. Curtis Bennett volgde op de voet en liet zijn extreme kracht zien met een mooie tweede plaats als resultaat, terwijl de Nieuw-Zeelander Sam Bellamy de laatste podiumplaats bemachtigde. Jongste deelnemer Kamiel Van Raemdonck zorgde voor Belgische trots met een welverdiende vierde plaats.

Het Stihl timbersports Rookie World Championship 2023 bestaat uit vijf befaamde disciplines – Stock Saw, Underhand Chop, Standing Chop, Single Buck en Springboard – waarin twaalf van de beste jonge talenten in de wereld van Stihl Timbersports nek-aan-nek gaan om de beste Rookie ter wereld te worden. Met achttien persoonlijke besttijden, waarvan negen nationale records en twee wereldrecords was het Rookie World Championship een spectaculaire opener van het World Trophy weekend in Rotterdam.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X