20.8 C
Apeldoorn
donderdag 20 juni 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Kerto LVL-fabriek voor houtproducten

ÄÄNEKOSKI – Metsä Group heeft besloten om een ​​nieuwe Kerto LVL-fabriek te bouwen in Äänekoski voor de productie van balk- en paneelproducten die worden gebruikt in de bouwsector. Kerto LVL-producten verminderen de ecologische voetafdruk van gebouwen aanzienlijk in vergelijking met veel andere materialen. De waarde van de investering is 300 miljoen euro en de fabriek zal naar verwachting eind 2026 met de productie beginnen.

De jaarlijkse productiecapaciteit van de fabriek is ongeveer 160.000 kubieke meter, wat neerkomt op een toename van 50 procent van de totale Kerto LVL-capaciteit van het bedrijf. De productie van Kerto LVL bedient voornamelijk de bouwsector op de Europese markt.

“De missie van Metsä Group is om het hout van Finse boseigenaren efficiënt te verwerken tot hernieuwbare producten voor de dagelijkse behoeften van mensen wereldwijd. We investeren in fabrieken die ons concurrentievermogen in een veranderende zakelijke omgeving zullen waarborgen en het welzijn in de samenleving tot ver in de toekomst zullen vergroten. Onze volgende investering zal zijn in de productie van Kerto LVL”, zegt Ilkka Hämälä, President en CEO, Metsä Group.

Ecologische voetafdruk

Kerto LVL (gelamineerd fineerhout) is een constructiemateriaal dat materiaalefficiëntie combineert met de hoge toegevoegde waarde van hout. De uitstekende technische prestaties van Kerto LVL maken het geschikt voor zeer veelzijdige constructietoepassingen zoals elementen en modulaire constructies. “Het grootste deel van de ecologische voetafdruk van de bouw komt van de bouwmaterialen. De bouwsector is nu op zoek naar duurzamere alternatieven, dus we zien een groeiende belangstelling voor bouwmaterialen op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dankzij zijn materiaalefficiëntie is Kerto LVL een concurrerende en duurzame oplossing voor het toenemende gebruik van hout in de bouw”, zegt Jaakko Anttila, Executive Vice President, Metsä Wood.

400.000 kuub

De nieuwe Kerto LVL-fabriek komt op de fabriekssite van Äänekoski. De geïntegreerde fabrieken kunnen 100 procent van de bij de productie van Kerto LVL geproduceerde nevenstromen benutten, waardoor de hoogst mogelijke toegevoegde waarde uit de waardevolle grondstof wordt gehaald. De nieuwe fabriek zal een direct werkgelegenheidseffect hebben van ongeveer 150 nieuwe banen. Het zal ook zo’n 200 manjaren toevoegen aan zijn directe waardeketen. De werkgelegenheidsimpact van de bouwfase wordt geschat op ongeveer 1.000 manjaren. De nieuwe fabriek zal ongeveer 400.000 kubieke meter hout uit Finland gebruiken. Metsä Group produceert momenteel Kerto LVL-producten in Lohja en Punkaharju in Finland.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X